Anutin belooft voltooiing van de brug op Koh Phayam in Zuid- Thailand zodat de leerlingen niet door het water hoeven te waden om op school te komen

ZUID-THAILAND:- De minister van Binnenlandse Zaken, Khun Anutin Charnvirakul beloofde om goedkeuring aan het kabinet te vragen voor de hervatting van een lang vastgelopen brugbouwproject, zodat leerlingen niet door water hoefden te waden om naar school te gaan.

Khun Traisulee Traisoranakul, secretaris van de minister van Binnenlandse Zaken, zei dat Anutin zich via sociale media bewust werd van de moeilijkheden waarmee Moken-kinderen op het eiland worden geconfronteerd. Een in 2014 gestart brugbouwproject is nog steeds niet voltooid, waardoor leerlingen door middeldiep water moesten waden om op school te geraken.

Zaterdag plaatste de Facebook-pagina ‘Monsoon Garbage’ foto’s van jonge studenten die door middeldiep water over de rivier waadden naast een onvoltooide brug.

De pagina richtte zich tot premier Srettha Thavisin en vroeg hem de bouw van de brug goed te keuren als kinderdagcadeau voor de Moken-kinderen.

Khun Anutin ontving een rapport van de gouverneur van Ranong waaruit bleek dat het brugproject, dat aanvankelijk aan het district Muang was toegewezen, later werd overgedragen aan het openbare werken- en planningsbureau van Ranong.

Ondanks het inhuren van een particulier bedrijf om de bouw uit te voeren, werd het project stopgezet vanwege beschuldigingen van inbreuk op gereserveerde mangrovebossen door functionarissen van het mariene park.

Ondertussen liet de Ban Koh Phayam School Khun Anutin weten dat ze hulp zocht bij de gemeente Koh Phayam en het Ranong Marine Office om een ​​tijdelijke drijvende boeienbrug te bouwen zodat studenten de rivier konden oversteken.

Momenteel, als het tij hoog is, varen de leerlingen op een vlot met een slinger om de rivier over te steken en gaan ze over tot waden als het tij laag is, voegde de school eraan toe.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand

Eén gedachte over “Anutin belooft voltooiing van de brug op Koh Phayam in Zuid- Thailand zodat de leerlingen niet door het water hoeven te waden om op school te komen”

  1. Kan daar geen ponton brug aangelegd worden tot over 20 jaar die brug van Anutin klaar is?
    Toch niet normaal dat kinderen door een rivier moeten lopen om naar school te gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!