Ambtenaren in Oost-Thailand doen er van alles aan om een door toeristen getergde boom te redden

TRAT:- Ambtenaren in het oosten van Thailand proberen een eenzame boom op een klein eilandje in de provincie Trat te redden van destructie van toeristen.  Het eilandje is slechts een paar meter breed, met niets erop behalve de boom en zijn wortels.  De directeur van het onderhoud van de administratieve organisatie van Koh Mak Tambon, Lertrob Saithongpu, zei dat het kleine eilandje slechts 5 toeristen tegelijk aankan, maar sommige toeristen in grotere groepen gaan dan het kan herbergen.

De rumoerige groepen hebben de boom nu beschadigd tijdens hun expedities om selfies te maken tijdens het beklimmen ervan.  Sommige takken zijn afgebroken en de grote wortel boven de rots lijkt flink gehavend te zijn..  

Ambtenaren menen óók dat de boomstam méér overhelt dan een paar jaar geleden voordat de plek een toeristische bestemming werd.

Nu is het BTB van plan om te onderzoeken hoe het aantal toeristen dat de boom mag bezoeken, kan beperken en alleen in bepaalde seizoenen kan komen.  Hij zei dat het BTB ook een campagne zou lanceren om toeristen op te leiden om de boom te helpen behouden.  

De Tourism Authority of Thailand is ook betrokken geraakt.  Het Trat-kantoor van TAT heeft vandaag een vergadering gehouden en gepost in het Thaise #SaveIslandSellingLaughs op zijn Facebook-pagina, samen met verschillende andere berichten over de boom.

Het eilandje wordt ook wel het ‘eiland verkopende lach’ genoemd vanwege de overeenkomsten met scènes uit een Thais stripboek.  Toeristen begonnen het eiland te bestormen nadat een toerist de overeenkomsten op Facebook had gepost. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!