Als U Pattaya wilt verlaten, moet u een goede reden hebben en zeker de benodigde documenten

PATTAYA:-  Naar aanleiding van vragen van lezers van Olleke Bolleke in Thailand of zij nog steeds de provincie mogen verlaten kan ik u het volgende vertellen.

De inwoners van Pattaya kunnen de provincie nog steeds verlaten, maar moeten een goede reden hebben en documenten bij zich hebben die dit ondersteunen.

Khun Surapong Tanomwong, hoofd van het klachtencentrum van Pattaya, zei enkele dagen terug juli dat interprovinciaal reizen niet illegaal is, maar onder de huidige noodverordeningen sterk afgeraden wordt.

Er zijn slechts drie geldige redenen om Chonburi te verlaten tijdens de huidige coronaviruscrisis: om voedsel, medicijnen of andere benodigdheden te bezorgen;  voor medische afspraken, en voor Covid-19 vaccinatieafspraken.

 Andere redenen, zoals het bezoeken van ambassades of het verlaten van het land vanaf Suvarnabhumi International Airport, zijn ook toegestaan, maar moeten worden ondersteund door afspraakbriefjes of vliegtickets, zei hij.

Om tussen provincies te reizen, moeten inwoners van Pattaya online een aanvraagformulier invullen op Covid-19.in.th.  Voor degenen die geen smartphone of internettoegang hebben, kunnen aanvragen worden ingediend bij het stadhuis van Pattaya van 8.30 uur tot 16.30 uur op doordeweekse dagen.

Het online formulier genereert een QR-code die kan worden opgeslagen en gescand bij controleposten op de snelweg.  Degenen die geen QR-code of een goedgekeurde en gestempelde aanvraag krijgen, moeten mogelijk een formulier invullen bij een controlepunt, wat reisvertragingen kan veroorzaken.

Iedereen die overweegt Chonburi te verlaten naar een andere provincie die niet is afgesloten of zonder geldige reden, kan in principe  op grond van het nooddecreet worden gearresteerd. Het lijkt misschien wel een dreigement, maar voorkomen is altijd beter dan genezen.

Olleke Bolleke in Oost Thailand

2 gedachten aan “Als U Pattaya wilt verlaten, moet u een goede reden hebben en zeker de benodigde documenten”

  1. Om een rode zone te verlaten, is ook een online registratie vereist. Om u te registreren, moet een formulier met persoonlijke gegevens worden ingevuld en moet de reden voor de reis worden bekendgemaakt. Na het opslagproces krijgt de aanvrager een QR-code, die hij samen met het paspoort (buitenlander)of de ID-kaart (Thai) bij het verlaten van de betreffende donkerrode zone bij het controlepunt moet tonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!