Alle meer dan 5 miljoen digitale loten van de Staatsloterij van Thailand waren binnen 5 dagen uitverkocht

BANGKOK:- Gisteren waren alle 5,17 miljoen digitale loten van de Staatsloterij uitverkocht, vijf dagen nadat ze in de uitverkoop waren gegaan in een nieuwe zet om de te hoge prijzen van loterijen tegen te gaan.

De laatste van 5.173.500 digitale loten die via de Paotang-applicatie werden verkocht, werden om 12.55 uur geüpload , aldus Khun Tipanan Sirichana, de woordvoerster van de regeringscommissie die belast is met het aanpakken van te hoge loterijprijzen.

Khun Tipanan drong er bij mensen die de kans hebben gemist om de 80-baht digitale loten te kopen op aan niet te kopen bij verkopers die de ticketprijs opdrijven.

Ze zei dat kopers de QR-code van hun ticket konden controleren om te zien of het door een geautoriseerde verkoper is verkocht.  De QR-code kan ook worden gebruikt om te hoge prijzen te melden, voegde ze eraan toe.  Kopers kunnen de 24-uurs hotline van het Government Lottery Office bellen op (02) 528 9999 om te hoge prijzen te melden.

Ondertussen zei minister van Financiën, Khun Arkhom Termpittayapaisith dat het GLO-bestuur een beslissing zou moeten nemen over het al dan niet verhogen van het aantal digitale loten.

Het huidige quotum van 5,17 miljoen is samengesteld uit loten die in beslag zijn genomen door winkelverkopers die werden betrapt op te hoge prijzen of het doorverkopen van loten aan online platforms.

Khun Arkhom zei dat het verkopen van tickets via de Paotang-app effectief was gebleken in de strijd tegen te hoge prijzen, terwijl het ook paste bij de digitale levensstijl van kopers.

Het digitale loterijsysteem werd vorige week donderdag gelanceerd nadat alle andere maatregelen om te hoge prijzen tegen te gaan faalden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!