Alexander Albon wilt volgend jaar weer als fulltime Red Bull-coureur van de partij zijn

~HET GAAT VAN ‘S HARTEN BLOED~
(
Dat kost veel moeite en opoffering)

THAILAND:- Alexander Albon gaat er alles aan doen om in 2022 terug te kunnen keren als fulltime Red Bull-coureur. De jonge coureur blijft positief en is ervan overtuigd dat het team nog altijd genoeg vertrouwen in hem heeft.

Het Formule 1-seizoen van 2020 was erg lastig voor Alex Albon. De Thaise Brit deed enorm zijn best, maar kon niet aan de verwachtingen van Red Bull Racing voldoen. De Thaise Brit kreeg aan het einde van 2020 dan ook te horen dat hij plaats moest maken voor Sergio Pérez, die een éénjarig contract heeft getekend. “Het was teleurstellend en het zal altijd teleurstellend zijn. Dit is onze droom,” wordt Albon geciteerd door Autoweek.

“Mijn doel is natuurlijk om volgend jaar weer gewoon op mijn stoel te zitten en om ook gewoon klaar te zijn voor dit jaar. Je weet immers nooit wat er gaat gebeuren met COVID in de buurt,” voegt hij eraan toe. “Tijdens de winter heb ik mezelf zo veel mogelijk voorbereid, heb ik geprobeerd om zo fit mogelijk te zijn en heb ik op de simulator gezeten.”

Albon benadrukt dat hij, ondanks het feit dat hij zijn stoeltje is kwijtgeraakt, positief blijft. “Als je medelijden met jezelf hebt dan doe je niets om deuren te openen of je stoeltje terug te krijgen, zo zie ik het tenminste,” legt de Thaise Brit uit. “Dus ik denk dat je jezelf gewoon moet afvragen wat je als coureur het beste kan doen om de beste kans te krijgen. Voor mij was dat om meteen weer door te gaan en niet negatief te blijven.”

Albon zal dit jaar uit gaan komen in de DTM en verwacht dat hij daar kan laten zien wat hij waard is. Daarnaast is hij ervan overtuigd dat zijn team nog altijd de volste vertrouwen in hem heeft. “Laten we eerlijk zijn. Als ze geen vertrouwen in me gehad hadden, dan hadden ze me wel gedumpt. Dus ik weet dat ze nog steeds vertrouwen hebben in mij en wat ik kan doen. We moeten gewoon kijken hoe de dingen dit jaar gaan lopen.”

De reservecoureur is eerder uit het Red Bull-programma gezet en heeft hier naar eigen zeggen veel van geleerd. “Aan het einde van de dag draait het erom hoe graag je het wil. Ik wil zelfs zeggen dat ik het meer wil dan iemand op de grid en dat brengt vastberadenheid met zich mee.” Albon is dan ook niet van plan om op te geven. “Ik moet gewoon volhouden. Ik ben er eerder doorheen gekomen en ik ben op dit punt gekomen door hard te werken. En, zoals ik al zei, ik wil die stoel terug.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gevonden heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Content: Kimberley Hoefnagel
Bron: gpfans.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!