Albon haalt bijna €100.000 voor weeshuis in Thailand op

THAILAND:- Alexander Albon heeft 97.500 euro opgehaald voor een weeshuis in Thailand. Speedweek meldt dat de Williams-coureur door middel van veilingen het geld heeft weten op te halen. Centraal stond de helm waarmee Albon reed in Singapore.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Singapore ging Albon op bezoek bij het weeshuis Wat Sakreao in Thailand, het thuisland van de Williams-coureur. De kinderen van dat weeshuis mochten de helm van Albon ontwerpen voor de race in Singapore, wat het onderstaande resultaat opleverde.

De helm van Albon
“Toen ik in het voorjaar het huis bezocht, wist ik het – ik moest iets doen. Ik wilde iets terugdoen voor de Thaise gemeenschap”, legt Albon uit. “Zo kwam ik op het idee dat kinderen mijn helm moesten ontwerpen voor de GP van Singapore, de race die het dichtst bij mijn vaderland ligt.”

Deze helm is inmiddels geveild, wat samen met enkele andere donaties een totaalbedrag van ruim 97 duizend euro opleverde. Het geld zal gedoneerd worden aan het weeshuis. “Ik was helemaal overweldigd dat we zoveel geld op konden halen”, aldus Albon. “Hartelijk dank aan de gulle schenker die uiteindelijk de helm heeft gekocht.”

‘We hadden nooit kunnen bedenken hoeveel steun we zouden krijgen’

De actie werd gedaan in samenwerking met Iceman Charity, een liefdadigheidsinstelling van Volker Capito, de broer van Albon’s teambaas Jost Capito. Capito ondersteunt het weeshuis al ruim zeventien jaar en is net als Albon ontroerd door het succes van de actie. “Toen we Alex in april naar Wat Sakreao brachten, wilden we de kinderen hoop en inspiratie geven. 

We hadden nooit kunnen bedenken hoeveel steun we zouden krijgen. Ik kan alleen maar iedereen bedanken. Ze moeten weten hoeveel dit betekent voor de kinderen en hoeveel hun leven kan verbeteren door genereuze donaties.”

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: gpblog.com 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: gpblog.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!