Albon blikt terug: “Verstappen was zeker mijn zwaarste tegenstander”

~KWALITEIT DRIJFT BOVEN~
(Wat de hoogste kwaliteit heeft, zal uiteindelijk het meest geapprecieerd worden

UK:- Alexander Albon noemt Max Verstappen zonder twijfel de sterkste tegenstander waar hij tegen heeft geracet. De Thaise coureur reed vorig seizoen nog als teamgenoot van Verstappen bij Red Bull Racing en kent dus als geen ander de kwaliteiten van de Nederlander, die veel indruk heeft gemaakt op Albon.

Daniel Ricciardo was tot afgelopen zondag de laatste teamgenoot van Verstappen die een race wist te winnen in de Formule 1. De Australiër koos in 2019 voor een vertrek bij Red Bull omdat het team steeds meer om Verstappen heen werd gebouwd. Vervolgens worstelde Pierre Gasly als opvolger van Ricciardo en dat resulteerde erin dat de Fransman werd vervangen door Albon. In zijn anderhalf seizoen bij de Oostenrijkse renstal kon ook Albon echter niet veel indruk maken en daarom koos Red Bull dit seizoen voor Pérez als teamgenoot van Verstappen.

Verstappen sterkste tegenstander van Albon
In gesprek met Square Mile wordt Albon gevraagd wie zijn sterkste tegenstander was in zijn carrière en over het antwoord op die vraag hoeft hij niet lang na te denken. “De zwaarste tegenstander is zeker Max Verstappen. Als je in verschillende teams zit, is het moeilijk om jezelf te vergelijken. Het is duidelijk dat je in sommige races sneller bent dan in andere, maar Max was als mijn teamgenoot een zeer snelle, zeer sterke en zeer complete coureur en erg ervaren voor iemand van zijn leeftijd”, vertelt de 25-jarige coureur.

Hoewel Albon niet bleek opgewassen tegen de kwaliteiten van Verstappen, wist de Thai voor zijn komst in de Formule 1 al hoe het was om sterke concurrentie te hebben. “Ik reed in 2018 tegen George (Russell, red.) en Lando (Norris, red.) in de Formule 2 en we zaten allemaal heel dicht bij elkaar. Toen we naar de Formule 1 gingen, kreeg ik Max als teamgenoot”, blikt de reservecoureur van Red Bull terug.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Aron van Peer
Bron: gpfans.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!