Alan Babaszek nieuwe leider in de Tour van Thailand, ritzege voor de thuisfavoriet Jumchat

NAKHON PHANOM:- Alan Banaszek is na vijf etappes de nieuwe leider in de Tour of Thailand. De 24-jarige Pool van het continentale HRE Mazowsze Serce Polski wist aan de streep genoeg tijd te pakken op de Nederlander Raymond Kreder en zo de leiding over te nemen. De ritzege ging naar de Thaise wielrenner Nattapol Jumchat.

De 25-jarige Jumchat wist in Nakhon Phanom, na een etappe van 163 kilometer, de Maleisiër Mohd Shahrul Mat Amin en Banaszek te verslaan na een sprint met vijf. Jumchat wist zo het thuispubliek in extase te brengen. Banaszek was de andere winnaar: de Pool deed uitstekende zaken met het oog op de eindzege en wist Raymond Kreder uit de leiderstrui te fietsen.

Vandaag, woensdag 6 april, staat de slotrit in de Tour of Thailand (2.1) op het programma. De start is in Nakhon Phanom, de finish 165,2 kilometer verderop in Mukdahan. Het venijn zit hem absoluut in de staart, aangezien de finishstreep is gelegen op een steil klimmetje van 1,1 kilometer aan 9%. 

Het verschil tussen Banaszek en Kreder is vijftien seconden in het voordeel van de Pool en dus is er nog van alles mogelijk in de slotrit.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Cor Vos
Content: Redactie 
Bron: wielerflits.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!