Afgelopen weekend een recordaantal Covid19 infecties in Thailand waarbij 2 overlijdens te betreuren waren

~HET RIJST DE PAN UIT~
(Iets dat bijna niet te beheersen is)

BANGKOK:- Het staatscentrum voor Covid19 Situatie Administration (CCSA) meldde gisteren, zondag 18 april, nog twee doden en 1.767 nieuwe besmette mensen, het hoogste aantal sinds de pandemie meer dan een jaar geleden uitbrak.  

De t sterfgeval betrof een 54-jarige monnik in Bangkok die leed aan chronische nierziekte, diabetes en hoge bloeddruk.  Hij viel op 12 april flauw met symptomen van uitputting en werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij kort daarna stierf.  Tests toonden aan dat hij een Covid-19-patiënt was.  

Een ander overlijdensgeval betrof een 70-jarige vrouw in Bangkok die leed aan reumatoïde artritis en chronische nierziekte.  Ze had op 5 april hoge koorts gekregen en had ademhalingsmoeilijkheden.  De patiënt werd op 12 april met spoed naar het ziekenhuis gebracht en er werd longontsteking en Covid-19 vastgesteld.  Ze stierf op 17 april.  

Met name in zes provincies neemt het dagelijkse aantal nieuwe virusgevallen toe: Chonburi, Prachuap Khiri Khan, Samut Prakan, Nonthaburi, Chiang Mai en Bangkok.  Vanaf zondag was het totale aantal bevestigde gevallen in Thailand gestegen tot 42.352.  

Het ministerie van Volksgezondheid van de provincie Chonburi heeft zondagochtend 120 nieuwe gevallen van Covid-19 bevestigd.  Het district Banglamung met de stad Pattaya meldde met 73 gevallen het hoogste aantal besmette mensen.  De stad Chonburi heeft 20 gevallen, Sri Racha 11, Sattahip 8, Phanat Nikhom 3 en Pan Thong 2. De meeste geïnfecteerden worden geassocieerd met bars, nachtclubs en pubs.  

De gezondheidsautoriteiten roepen de bevolking op om indien mogelijk vanuit huis te werken, drukke plaatsen te vermijden, altijd buitenshuis maskers te dragen, afstanden aan te houden, contact met mensen buiten hun huishouden te beperken en andere voorzorgsmaatregelen van Covid-19 te volgen.  

Inmiddels heeft de burgerluchtvaartautoriteit (CAAT) de luchtvaartmaatschappijen opdracht gegeven om vanaf zondag tussen 23.00 uur en 04.00 uur af te zien van binnenlandse vluchten en zo de verspreiding van Covid-19 te beteugelen. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!