Advocatenvereniging beschuldigt het DDC inzake het falen van het Sinovac vaccin

~EEN KAT IN DE ZAK KOPEN?~
(Een miskoop doen)

BANGKOK:- De voorzitter van de Advocaten Vereniging van Thailand heeft gezegd dat de regering heeft gefaald in haar plicht om de gezondheid van het Thaise volk te beschermen door meer Sinovac-vaccins te bestellen in plaats van merken na te jagen die effectiever zijn tegen de Delta-variant van Covid-19 dat snel de dominante soort in Thailand zal worden.

De beschuldiging kwam nadat de Thais Afdeling Ziektebestrijding het besluit van het Thaise kabinet aanspoort om 10,9 miljoen Sinovac-vaccins aan te schaffen, ondanks de gepubliceerde studies die aantonen dat de werkzaamheid van het Chinese vaccin tegen de Delta-variant minimaal is.

De Thaise overheid heeft volgens de voorzitter van de groep van advocaten een grondwettelijke plicht om efficiënte gezondheidszorg aan de mensen te bieden, en herinvestering in een ineffectief vaccin in plaats van vaccins na te jagen die meer beschermen tegen de Delta-variant is plichtsverzuim.  Hij suggereert dat de handelwijze van de regering schade toebrengt aan de natie en de bevolking van Thailand en in strijd is met het constitutionele handvest.

 De directeur van het DDC weerlegt de beweringen van de Lawyers Association, met het argument dat Sinovac misschien minder effectief is bij Delta-variante infecties, maar nog steeds de moeite waard is gebleken bij het voorkomen van ziekenhuisopnames en overlijden.  Bovendien en belangrijker nog, het is ook veel sneller beschikbaar dan andere vaccins.  De uitrol van het vaccin in Thailand verliep zo traag dat tegen de tijd dat ze keken naar de aankoop van het effectievere Moderna-, Pfizer- of Johnson & Johnson-vaccin, landen enorme bestellingen hadden geplaatst en de nu gecontracteerde vaccins pas in oktober zouden arriveren.

De directeur citeert studies, waaronder één uit Indonesië, waaruit bleek dat de werkzaamheid 94% was bij het voorkomen van symptomatische infecties, 96% bij het voorkomen van ziekenhuisopname en 98% bij het voorkomen van overlijden.  Een andere in Brazilië vond 80% tegen symptomatische infecties, 86% tegen ziekenhuisopname en 95% tegen overlijden.  Chili vond het 89% effectief tegen ernstige symptomen.

In Thailand bleek het bijna 91% effectief te zijn in het voorkomen van infecties in een Phuket-onderzoek en ongeveer 83% effectief in Chiang Rai.  Hij geeft toe dat de onderzoeken werden gedaan toen de Alpha-variant Thailand overspoelde, maar hij gelooft dat Sinovac minstens even effectief zal zijn bij andere varianten, waaronder de Delta-variant.

 Hoewel Sinovac niet zo effectief lijkt te zijn in het voorkomen van de verspreiding van de Delta-stam van Covid-19 als de advocaten beweren, lijkt het wel een krachtige verdediging te zijn tegen overlijden en ziekenhuisopname, die nog steeds een essentieel hulpmiddel kunnen zijn in overvolle ziekenhuizen en  de schade door Covid-19-uitbraken tot een minimum beperkt.  

Maar is het genoeg, of gooit de regering goed geld – naar verluidt 6,1 miljard baht voor de 10,9 miljoen extra vaccins – achter slecht geld aan?

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai News PRD
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Phuket Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!