Aardbevingen in Chiang Mai, Noord-Thailand

THAILAND:- Vannacht om 01.03 uur trof een aardbeving met een kracht van 3,6 op de schaal van Richter het Fang-district in de provincie Chiang Mai in het noorden van Thailand, volgens de Meteorologische Afdeling.  Er zijn geen gewonden, doden of schade gemeld.

Het epicentrum van de aardbeving in het subdistrict Mae Kha lag op een aanzienlijk ondiepe diepte van 4 kilometer, waardoor de grond in de regio sterk trilden.  In de subdistricten Mae Kha, Chai Prakan en Mae Ngon schudde de grond hevig en 100 kilometer ten zuiden van Mueang Chiang Mai werden trillingen gevoeld.

Een persoon op de derde verdieping van een flatgebouw in Chai Prakan zei…
“Ik hoorde een hard geluid, alsof iemand een auto startte, toen schudde het gebouw.”

Een inwoner van Mae Kha meldde…
“Ik lag op de grond en hoorde een luid trillend geluid.  Toen begon ik te trillen.  Ik ben echt geschrokken.”

Een inwoner van Mae Ngon zei…
“Ik hoorde een geluid als een brullende donder.  Toen schudde het huis hevig.  Het was aan het swingen.  Het was echt eng en heel sterk.”

Een inwoner van Chai Prakan zei…
“Het dak trilde, maar daarvoor was er een luid donderend geluid.”

Een andere persoon in Mae Ngon meldde…
“Het was heel sterk.  Ik was diep in slaap en het maakte me plotseling wakker.  Deze aardbeving was erg eng en ik heb nog nooit zo gevoeld als dit.’

Noord-Thailand ligt op verschillende breuklijnen, waardoor aardbevingen vaak voorkomen.  Meestal zijn aardbevingen in de regio klein en veroorzaken ze weinig tot geen schade.

Hoewel Noord-Thailand van tijd tot tijd sterkere, meer schadelijke aardbevingen ervaart.  In mei 2014 vond een aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter plaats in het district Mae Lao in Chiang Mai, waarbij één persoon omkwam en meer dan 100 mensen gewond raakten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: ch3plus.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!