Aardbeving in Laos deed het noordelijke Thailand, op zijn grondvesten schudden, 425 jaar oud Boeddhabeeld kraakt

NAN:- Een aardbeving met een kracht van 5,8 op de schaal van Richter in Laos deed Noord Thailand schudden en liet daarbij een 425 jaar oud Boeddhabeeld in de noordelijke grensprovincie Nan barsten.  De schok kon worden gevoeld door degenen in de noordelijke en noordoostelijke provincies van Thailand.

Volgens de Earthquake Observation Division van de Meteorologische Afdeling had de aardbeving om 04:06 uur gisteren op een diepte van 10 kilometer toegeslagen. Het werd zes minuten later gevolgd door een naschok van 3,5 op de schaal van Richter en nog een naschok van 2,4 op de schaal van Richter om 05:35 uur.

Bij de Phumin-tempel, waarvan wordt gedacht dat deze ongeveer 425 jaar oud is, inspecteurs hebben de nieuwe scheuren in het belangrijkste Boeddhabeeld bekeken.

Het eeuwenoude standbeeld in de beroemde Phumin-tempel was in 2019 gebarsten tijdens een aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter.  Rapporten zeggen dat de nieuwe scheur diep is en de mortel binnenin onthult.  Sommige tegels in de grote zaal van de tempel vielen ook naar beneden.  De Nan-tempel staat bekend om zijn muurschilderingen, vooral die met de naam Whisper of Love met een man die tegen een vrouw fluistert.  De muurschilderingen vertellen verhalen over het lokale dagelijkse leven en jataka-verhalen.

Andere oude tempels in Nan zullen ook worden onderzocht om te zien of ze tijdens de aardbeving zijn beschadigd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!