Longtail kapseist bij Koh Rang Yai in Zuid-Thailand, alle passagiers konden worden gered

PHUKET:- Gisteren vond er zich beangstigend incident plaats, toen een langstaartboot met in totaal zeven passagiers, waaronder zowel Thaise als buitenlandse toeristen, in de wateren nabij het eiland Rang Yai in het tambon Koh Kaew naar de kelder zonk.

Gelukkig werden alle passagiers gered door de snelle tussenkomst van een andere boot die toevallig langsvoeg. Onder de geredden bevonden zich ook drie gewonden.

Onder hen was een Britse toerist die verwondingen aan zijn voet opliep nadat hij was gestoken door een zee-egel. Ook een andere passagier raakte lichtgewond.

Lokale autoriteiten meldden dat niemand ernstig gewond raakte, wat een klein lichtpuntje vormde in deze nare situatie. Onmiddellijk nadat agenten van het politiebureau van Mueang op de hoogte waren gebracht van het incident, gingen reddingswerkers naar de plaats van het ongeval.

De gewonde passagiers werden snel naar de nabijgelegen AA Marina-pier gebracht, waar ze onmiddellijk medische hulp kregen. De exacte omstandigheden die tot het zinken van de boot hebben geleid, zijn momenteel onderwerp van een gedetailleerd onderzoek.

Lokale autoriteiten hebben watersporters in het gebied al gewaarschuwd voorzichtig te zijn, aangezien de wateren druk blijven met toeristen die genieten van de schoonheid van de regio.

Deze gebeurtenis  herinnert ons aan het belang van veiligheidsmaatregelen en beroepsopleiding voor iedereen die wil genieten van de maritieme ervaring in Thailand.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!