Airbnb genereert in Thailand 30% meer boekingen ❗️

BANGKOK:- De Thaise toeristenindustrie maakt zich op voor een veelbelovend hoogseizoen nadat Airbnb indrukwekkende cijfers voor de eerste helft van 2024 rapporteerde. Uit de gegevens van de online marktplaats blijkt dat de boekingen van zowel binnenlandse als internationale gasten met ruim 30 procent zijn gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Vooral de groei van groepsreizen is aanzienlijk: in de eerste helft van 2024 steeg deze met bijna 40 procent ten opzichte van het jaar ervoor. “Thailand blijft wereldwijd een topbestemming voor Airbnb-gebruikers”, zegt Amanpreet Bajaj, algemeen directeur voor Zuidoost-Azië, India, Hong Kong en Taiwan bij Airbnb. “Het is bijzonder prettig om te zien dat kleine groepen en gasten voor langere perioden in het land verblijven steeds meer vertegenwoordigd.”

Deze groei zal worden ondersteund door het onlangs gelanceerde ‘Destination Thailand Visa’, dat tot doel heeft het aantal langere verblijven onder externe werknemers, digitale nomaden en freelancers te vergroten. Airbnb ziet een duidelijke trend naar langere verblijven, met langere verblijven die in de eerste helft van 2024 met ruim 20 procent zijn toegenomen.

De lijst met toplanden van herkomst van internationale Airbnb-gasten vertoont een grote geografische spreiding: de Verenigde Staten, China, Duitsland, de Russische Federatie, het Verenigd Koninkrijk, Korea, Frankrijk, Australië en Singapore zijn de toplanden. Deze landen tonen een sterke mondiale interesse in Thailand vanuit zowel gevestigde markten zoals de VS en Europese landen, als regionale markten zoals China, Korea, Australië en Singapore.

Bangkok, de meest geboekte bestemming door Airbnb-gebruikers in Thailand, blijft de meeste boekingen aantrekken, gevolgd door Phuket, Pattaya, Chiang Mai en Surat Thani voor internationale gasten. Thaise reizigers tonen een voorkeur voor Pattaya boven Phuket.

Door samen te werken met lokale belanghebbenden en de Thaise overheid wil Airbnb de reiservaring verder verbeteren en de duurzame ontwikkeling van de toeristische sector in Thailand bevorderen. De aanhoudend grote vraag en de sterke groei van het aantal boekingen beloven een positieve toekomst voor de Thaise toeristenindustrie.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!