Soldaten op militair kamp in Centraal-Thailand na mishandeling opgenomen in het ziekenhuis van Lopburi 

LOPBURI:- Een militair kamp in Lopburi is onder de loep genomen nadat er meldingen waren dat twee soldaten laat in de avond zwaar gestraft werden en op de intensive care moesten worden opgenomen. Khun Nichanan Wangkahat, voormalig kandidaat van de inmiddels ter ziele gegane Move Forward Partij, ontving de klacht van een bezorgde burger in het kamp. Het incident zou eergisteravond hebben plaatsgevonden.

Onderzoek vereist
Deze jonge soldaten werden gistermorgen uit het ziekenhuis ontslagen maar mochten niet uitzieken. Ze kregen het bevel om door te werken.

Volgens de bezorgde burger werd een van de soldaten over een betonnen vloer gesleept. Na het incident konden de families van de soldaten geen contact meer met hen opnemen, waardoor het vermoeden ontstond dat hun mobiele telefoons en Facebook-accounts in beslag waren genomen. De families zijn diep bezorgd en hebben de bevelvoerende officieren verzocht onderzoek te doen en de veiligheid van de soldaten te waarborgen, en een duidelijke uitleg te geven over de gebeurtenissen.

Het vermeende gebruik van geweld bij het straffen van de soldaten heeft serieuze vragen opgeroepen over de praktijken en het beleid dat er is, en of deze in overeenstemming zijn met de normen voor humane behandeling en respect voor de rechten van militair personeel, zo meldde KhaoSod.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!