Boeing voltooit met succes de eerste vlucht van Thailand’s eerste AH-6 Little Bird-helikopter

ARIZONA:- Vliegtuigbouwer Boeing heeft met succes de eerste vlucht uitgevoerd van de AH-6 Little Bird lichte aanvalshelikopter, bestemd voor het Koninklijke Thaise leger. Deze mijlpaalvlucht vond plaats in Boeings faciliteit in Mesa, Arizona, en markeerde een grote vooruitgang in Thailands militaire luchtvaartcapaciteiten.

De AH-6 helikopters, onderdeel van een bestelling voor in totaal acht toestellen, worden geproduceerd als onderdeel van Thailands initiatief om zijn defensiegereedheid te verbeteren en zijn militaire vloot te moderniseren. 

Christina Upah, vice-president van de afdeling aanvals helicopters bij Boeing Mesa, verklaarde: “Met zijn superieure prestaties en flexibele, eenvoudig te configureren missie-uitrusting, verpakt de Little Bird enorme veelzijdigheid in een klein, in gevechten bewezen pakket om de klus te klaren. 

We zijn er trots op om samen te werken met het Amerikaanse leger om Thailand te voorzien van deze cruciale verdedigingscapaciteiten, en we kijken ernaar uit om in de nabije toekomst de training van de eerste Thaise Little Bird-piloten te ondersteunen.”

Na voltooiing van de levering van de helikopters zal Boeing trainingen verzorgen voor Royal Thai Army-piloten op haar Mesa-locatie en op de US Army Yuma Proving Ground. Deze training stelt piloten in staat om de AH-6 effectief te bedienen en de veelzijdige missiemogelijkheden ervan te benutten.

De AH-6 helikopter is ontworpen met een speciaal gebouwde militaire romp, een geïntegreerde cockpit en de nieuwste volledig geïntegreerde wapensystemen, en is uitgerust om een ​​verscheidenheid aan missies uit te voeren en zich aan te passen aan diverse operationele omgevingen.

Boeing kreeg in februari 2022 het contract voor de AH-6 helikopters via een Foreign Military Sales-order van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het contract omvat reserveonderdelen, trainingsapparatuur, ondersteuningsapparatuur en technische documentatie, waarmee een uitgebreid ondersteuningssysteem voor het nieuwe vliegtuig wordt gegarandeerd.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!