Gemeenteraadslid Pattaya bekritiseert nutsbedrijven vanwege wanbeheer bij wegwerkzaamheden

PATTAYA:- Een vergadering van de gemeenteraad van Pattaya werd plots rumoerig toen raadslid Surin Yimyai een vernietigende kritiek uitte op nutsbedrijven. Hij beschuldigde hen ervan de wegen van de stad in verval te hebben achtergelaten na talloze graafprojecten. Zijn kritiek weerspiegelt de groeiende frustratie van zowel inwoners als toeristen over de verslechterende wegomstandigheden als gevolg van voortdurende infrastructuurwerkzaamheden.

“Overal waar je kijkt, zie je open sleuven en oneffen wegen”, zo vertelde Surin tijdens de vergadering. “Deze projecten zouden de toekomst van onze stad ten goede moeten komen, maar de manier waarop ze worden aangepakt is volstrekt onaanvaardbaar.”

Surin wees op de frequente weggraafwerkzaamheden voor de aanleg van nuts- en communicatienetwerken, met name het lopende ondergrondse elektrische bekabelingsproject. Hoewel hij erkende dat deze ontwikkelingen cruciaal zijn voor de stedelijke groei, bekritiseerde hij de externe nutsbedrijven die verantwoordelijk zijn voor het niet herstellen van de wegen in hun oorspronkelijke staat nadat ze hun werk hadden voltooid.

“Deze projecten worden niet beheerd door de autoriteiten van Pattaya City, maar we moeten zelf met de gevolgen omgaan. Aannemers laten onze wegen gebarsten, oneffen en gevaarlijk achter”, zei hij. 

Surin benadrukte dat ongeveer 70-80% van deze projecten niet aan de basiskwaliteitsnormen voldoet. Hij uitte zijn frustratie over het gebrek aan toezicht en stelde dat inspecties zich uitsluitend richten op het gecontracteerde werk in plaats van te zorgen dat de wegen op de juiste manier worden hersteld.

“Zodra de installaties zijn voltooid, verdwijnen deze aannemers, waarbij ze kuilen en slordig opnieuw asfalt achterlaten. Sukhumvit Road, van Naklua naar Pattaya City School No. 4, en het gebied voor het Bangkok Pattaya Hospital, zijn goede voorbeelden van deze puinhoop”, merkte hij op.

Surin drong er bij het stadsbestuur op aan om samen te komen met relevante nutsbedrijven en strikte regels op te stellen om aannemers verantwoordelijk te houden voor het herstellen van wegen en trottoirs tot veilige en duurzame omstandigheden. “Dit is een probleem voor de openbare veiligheid. We kunnen niet toestaan ​​dat aannemers onze infrastructuur vernietigen en zonder consequenties weglopen”, zo concludeerde Surin.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!