Schoolbus in Noordoost-Thailand verongelukt, 20 leerlingen gewond

SISAKET:- De hulpdienst werd gisteren gealarmeerd voor een incident waarbij een schoolbus op de weg tussen Ban Phon Yang en Ban Nong Phai in het tambon Phon Yang gekanteld was. Bij het ongeluk raakten 20 leerlingen gewond.

Reddingsteams arriveerden snel ter plaatse, waar ze een gele schoolbus aantroffen, die omgeslagen langs de kant van de weg lag. De gewonde leerlingen van de Wat Luang Wittaya School waren zowel beginnende monniken als gewone leerlingen. De hulpdienst verleenden eerste hulp ter plaatse voordat ze de gewonden naar het Wang Hin-ziekenhuis brachten voor verdere behandeling.

De 50-jarige buschauffeur, Khun  Chaiwat Khumkham, legde uit dat hij leerlingen uit dorpen langs de route ophaalde om ze naar school in het centrum van Sisaket te brengen. De weg tussen Ban Phon Yang en Ban Nong Phai is smal en moeilijk te berijden, vooral als je andere voertuigen moet passeren. 

Toen de bus een bocht naderde, kwam er een ander voertuig uit de tegenovergestelde richting. In een poging een botsing te voorkomen, stuurde de heer Chaiwat scherp naar links, waardoor de achterwielen van de weg afgleden vanwege het ontbreken van een berm. De buschauffeur verloor vervolgens de controle over het stuur en sloeg om, wat resulteerde in meerdere verwondingen onder de leerlingen.

Naar verluidt vervoerde de bus meer dan 60 leerlingen op het moment van het ongeluk. Sommige ouders haastten zich naar de plaats van het ongeluk om hun kinderen naar huis te brengen en besloten ze de rest van de dag niet naar school te sturen vanwege het trauma.

Het onderzoek naar het incident is nog gaande.

Olleke Bolleke in de Isaan 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!