Pasgeboren babymeisje in het toilet van een tempel in Pattaya gevonden

PATTAYA:- Gisteren werd er een pasgeboren babymeisje in een toilet in de Khao Pong Saket Phutthacharn-tempel in het tambon Takhian Tia van Oost-Pattaya gevonden.

De 48-jarige Phra Meekham Niphapayo, een monnik in de tempel, vond de baby gewikkeld in een handdoek en bedekt met een roze satijnen doek. Hoewel er mieren over de doek kropen, was de baby, die een lichte huid heeft, ongedeerd. Reddingswerkers reageerden snel en brachten de pasgeborene over naar het Banglamung-ziekenhuis voor een volledige medische controle en verzorging.

Phra Meekham vertelde over de momenten voorafgaand aan de ontdekking en legde uit hoe hij koffie had gedronken toen hij zwak ongewoon geluid hoorde. Omdat hij de bron niet meteen kon vinden, volgde hij het geluid naar een toilet met een stevig gesloten deur. Toen het gehuil luider werd, deed hij de deur open en vond daar de achtergelaten baby.

Een 50- tempelbezoeksters, Khun Somporn Mee-alai, die naar de tempel was gekomen om verdienste te doen, uitte haar wens om de baby te adopteren, aangezien ze zelf geen kinderen heeft. Dorpelingen ter plaatse uitten verdriet en woede en veroordeelden de acties van de ouders. Sommigen merkten op hoe gelukkig het was dat de baby niet was gevonden door een van de varanen die veel in het omliggende bos rondsluipen op zoek naar voedsel.

De politie arriveerde kort daarna om de scène te documenteren en startte een onderzoek om de ouders van de baby te identificeren en hen voor de rechter te brengen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!