Drie pakhuizen in Bangkok doorzocht vanwege illegale verkoop van uit China geïmporteerde muggenwerende middelen

BANGKOK:- Generaal Withaya Sriprasertpap, commandant van de afdeling consumentenbescherming Politie, afgekort het CPPD, kondigde samen met FDA-functionarissen de succesvolle inval aan in drie magazijnen in Bangkok die gisteren illegaal uit China afkomstige muggenwerende middelen verkochten.

Meer dan 7.300 eenheden van deze elektrische muggenwerende apparaten werden in beslag genomen, samen met 45 andere niet-goedgekeurde cosmetische producten met een totaal van 32.627 items, de hele handel zou marktwaarde van meer dan 2,5 miljoen baht vertegenwoordigen.

Generaal Withaya onthulde dat de operatie werd gestart nadat de FDA de CPPD had gewaarschuwd voor de illegale verkoop van elektrische muggenwerende middelen uit China op verschillende online platforms. Deze producten misten Thaise etikettering en registratienummers, die beide verplicht zijn voor de veiligheid van de consument. Dergelijke niet-geregistreerde producten kunnen gezondheidsrisico’s opleveren vanwege mogelijke besmetting of de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen.

De inval was gericht op drie locaties: een magazijn in Soi Sukhumvit 54, district Phra Khanong, een magazijn in de buurt van Sampeng 2 Market in district Bang Khae en een ander magazijn in Soi Thian Thale 20, district Bang Khun Thian. Na het verzamelen van bewijsmateriaal verkregen de autoriteiten een gerechtelijk bevel om de locaties te doorzoeken, wat resulteerde in de ontdekking van de niet-geregistreerde muggenwerende middelen.

Kolonel Anuwat Rakcharoen, plv. commandant van CPPD, verklaarde dat de producten uit China werden geïmporteerd en in de magazijnen werden opgeslagen voordat ze opnieuw werden verpakt voor verkoop in een fulfilment-stijl operatie. 

De artikelen werden voor 5-8 baht per item gekocht en doorverkocht voor 10-20 baht per stuk. De in beslag genomen producten worden getest door het afdeling medische Wetenschappen om te bepalen of ze gevaarlijke chemicaliën bevatten, en er zullen juridische stappen worden ondernomen tegen de betrokkenen.

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!