Thaise autoriteiten vallen een magazijn in Centraal-Thailand binnen en confisqueren bijna 4 miljoen baht aan nep-cosmetica 

SAMUT SAKHON:- De politie viel vergezeld van de immigratiedienst een Chinees magazijn binnen en nam daar kopieën van bekende cosmeticamerken in beslag. De hele handel zou een straatwaarde van van bekende merkcosmetica vertegenwoordigen.

Immigratieambtenaren van Samut Sakhon met relevante instanties een magazijn in het tambon Tha Sai in de provincie Samut Sakhon, doorzocht. De inval volgde op meldingen van Chinese staatsburgers die illegaal werkten om namaakcosmetica te verkopen.

Tijdens de inval werden vijf Chinezen aangetroffen die bezig waren met het inpakken, tillen en ordenen van goederen in het magazijn. Een Chinese vrouw genaamd Yu identificeerde zichzelf als de supervisor van het magazijn.

Het magazijn werd gebruikt voor het opslaan en distribueren van producten zonder registratienummers en zonder Thaise labels. Ambtenaren namen 8 soorten artikelen in beslag, in totaal 6.000 stuks ter waarde van 3.739.300 baht.

Hieronder vielen vermoedelijk namaakcosmetica, niet-geregistreerde cosmetica en cosmetica zonder Thaise labels.

De in beslag genomen artikelen waren: 1. 400 stuks Cetaphil Cleanser, 2. 550 stuks Cetaphil Moisture, 3. 3.000 stuks CeraVe Lotion, 4. 1.000 stuks CeraVe Cleanser, 5. 300 stuks CeraVe Serum, 6. 400 stuks Biore UV, 7. 200 stuks Rtopr Cream en 8. 150 stuks Dermatrix Ultra Gel.

Tijdens een persconferentie op het Immigratiebureau in Muang Thong Thani verklaarde politie-majoor-generaal Phanthana Nuchanart, plv.  commissaris van het Immigratiebureau, dat het magazijn fungeerde als een distributiecentrum, waar goederen werden opgeslagen, verpakt en verzonden. Chinese investeerders openden online winkels op verschillende platforms, met werknemers die producten verpakten en verzonden naar Thaise klanten. Het magazijn verwerkte dagelijks meer dan 1.000 artikelen.

De vijf buitenlanders zijn aangeklaagd.

Alle verdachten werden overgedragen aan het politiebureau van Mueang Samut Sakhon voor verdere juridische procedures.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!