Wrok in een boeddhistische tempel in Centraal-Thailand ontaard in het flatsen van drek

SAMUT PRAKAN:- De politie heeft een Thaise monnik gearresteerd voor het inhuren van een man om een ​​zuuraanval uit te voeren op de abt van een tempel in de centrale provincie Samut Prakan. De verdachte gaf toe dat hij voor de misdaad had betaald, maar hield vol dat er poep, en geen zuur, naar de abt werd gegooid.

De abt van de Iam Pracha Mitr-tempel in Samut Prakan, diende een klacht in bij het politiebureau van Phra Samut Chedi. Hij beweerde dat hij een zuuraanval had gekregen toen hij op 22 augustus om 6.30 uur op een kilometer afstand van de tempel zijn voedselronde deed.

De abt legde uit dat de aanvaller hem van achteren benaderde en iets over hem heen goot voordat hij op een motor vluchtte. De vloeistof zorgde ervoor dat hij pijn en een branderig gevoel over zijn hele lichaam voelde, dus deed hij zijn monnikspij uit en vroeg zijn verzorger om zijn lichaam met water te wassen.

De abt snelde terug naar de tempel om zijn pij te verwisselen en ging toen naar het ziekenhuis. De dokter vertelde hem dat de vloeistof die over hem heen werd gegoten water was gemengd met een chemische substantie. Omdat het echter niet geconcentreerd was, liep de abt geen ernstige verwondingen op.

De politie arresteerde deze week een 44-jarige Thaise man, Khun Chalie Somwang alias “Kluay”, voor zijn betrokkenheid bij de aanval. Kluay bekende dat de aanvaller zijn vriend was, maar hield vol dat hij niet betrokken was bij de aanval. Niettemin bood hij zijn excuses aan de abt aan voor de acties van zijn vriend.

Uit verder onderzoek bleek dat een monnik van dezelfde tempel, de 39-jarige Phra Chatchai Chantathammo, achter de aanval zat. Hij werd gearresteerd en kreeg het bevel het monnikschap te verlaten, maar hij weigerde.

De monnik gaf wel toe dat hij Kluay voor 3.300 baht had ingehuurd om de abt aan te vallen vanwege een langdurige persoonlijke wrok. De abt had hem lange tijd slecht behandeld en hem onlangs uitgesloten van een belangrijke tempelceremonie, en had zelfs geprobeerd hem uit de tempel te zetten.

Hij en de abt hadden ruzie over talloze kwesties, zowel belangrijke als triviale. Op zoek naar wraak, huurde hij Kluay in om ontlasting naar de abt te gooien.

Tom hield vol dat hij Kluay alleen had opgedragen ontlasting te gebruiken, geen zuur. Hij beschuldigde de abt ervan de politie en het publiek te misleiden door te beweren dat de verwondingen die hij had opgelopen waren veroorzaakt door zuur, terwijl het in feite slechts een uitslag was van gordelroos.

Zowel de monnik als Kluay zijn aangeklaagd op grond van artikel 295 van het Wetboek van Strafrecht: het fysiek aanvallen van een ander persoon, wat leidde tot zowel fysieke als mentale schade. De straf is een gevangenisstraf van maximaal twee jaar, een boete van maximaal 40.000 baht, of beide.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!