Plan van ziekenhuis in Bangkok voor nazigaskamers wekt woede in Thailand

BANGKOK:- De directeur van het Mongkutwattana-ziekenhuis in Bangkok veroorzaakte een storm van controverse met een plan om rokers te straffen die zijn antirookverbod negeren, waarbij vergelijkingen werden getrokken met de grimmige praktijken van nazi-Duitsland.

Khun Rienthong Nanna, de directeur van het privé ziekenhuis in de wijk Laksi, verklaarde op Facebook dat hij opstandige rokers zou opsluiten in ‘gaskamers’ gemaakt van oude telefooncellen totdat ze 100% van hun sigarettenrook inademen.

Rienthong gaf aan dat deze telefooncellen, die tussen 2020 en 2022 werden gedoneerd voor Covid-19-screening, nu zullen dienen als een methode om het rookverbod binnen het ziekenhuisterrein te handhaven. Het initiatief is erop gericht het roken in te dammen, en te voorkomen dat deze andere patiënten en bezoekers beïnvloedt, terwijl rokers hun sigarettenrook volledig inademen.

“In de innovatieve gaskamers kunnen degenen die het rookverbod in het Mongkutwattana-ziekenhuis negeren, de rook van hun sigaretten volledig inademen. De rook zal niet naar buiten worden geventileerd en het publiek irriteren of schaden, maar zal de gezondheid van de rokers zelf ruïneren.”

De cabines zullen voorzien zijn van vergrendelingssensoren die rook detecteren. Zodra de rook is verdwenen, worden de deuren automatisch ontgrendeld, zodat de rokers kunnen vertrekken. Rienthong uitte zijn frustratie over egoïstische rokers en merkte op dat deze methode eerdere fysieke confrontaties zou vervangen.

Rienthong is absoluut geen onbekende met zijn bizarre  uitspraken.
Deze aankondiging komt na een recent incident waarbij Rienthong in het nieuws kwam door een tiener te slaan en uit te kleden die op het ziekenhuisterrein rookte. De directeur verdedigde zijn acties door te verwijzen naar de noodzaak om andere bezoekers en patiënten te beschermen tegen meeroken, dat door het ventilatiesysteem van het ziekenhuis zou kunnen reizen. De woordenwisseling leidde tot juridische stappen tegen de directeur van het ziekenhuis in Bangkok. Om de zaken nog ingewikkelder te maken, werd later onthuld dat de tiener naar verluidt heroïne in zijn bezit had tijdens het bezoek aan het ziekenhuis, meldde Bangkok Post.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Tags:

Eén gedachte over “Plan van ziekenhuis in Bangkok voor nazigaskamers wekt woede in Thailand”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!