🎥 | Thaise man in Noord-Thailand loopt meer dan 200 km naar een ziekenhuis voor behandeling van zijn dochtertje

CHIANG MAI:- Een Thaise man liep meer dan 200 kilometer om zijn eenjarige dochter, die lijdt aan een hartaandoening en een ernstige longinfectie, naar een ziekenhuis in het stadscentrum van Chiang Mai te brengen. Een reddingsteam schoot hem te hulp nadat ze hem langs de kant van de weg zagen huilen.

De reddingswerker van de Nopparat Rescue Foundation in Chiang Mai bood de 24-jarige alleenstaande vader en zijn eenjarige dochter vorige week een gratis rit aan, nadat hij de man had zien zitten huilen omdat hij zich de reis naar huis niet kon veroorloven.

De stichting deelde een hartverscheurende video van hun hulp aan het paar op haar TikTok-account, die veel aandacht kreeg van Thaise TikTok-gebruikers en persbureaus. Veel internetgebruikers wilden de vader en dochter helpen. Als reactie daarop deelden de reddingswerkers het verhaal met de media om steun te krijgen van degenen die hen wilden helpen.

Aanvankelijk zei de man niets en bleef huilen. De reddingswerkers namen het paar vervolgens mee naar het kantoor van de stichting, gaven ze eten en gaven het kleine meisje de kans om te douchen.

De man legde later uit dat zijn dochter lijdt aan een hartaandoening en een ernstige longinfectie. Ze had een operatie ondergaan toen ze zes maanden oud was en moest regelmatig naar het ziekenhuis voor controles.

Omdat hij de reis naar het ziekenhuis niet kon betalen, liep hij van zijn huis in het district Omkoi naar het ziekenhuis in het district San Patong, een afstand van meer dan 200 kilometer. Hij liep vier tot vijf uur en moest deze reis elke maand maken.

Volgens de vader had hij geen vast werk en nam hij verschillende lokale banen aan toen die beschikbaar kwamen. Soms had hij maar 500 baht, maar moest hij meer dan een maand in het ziekenhuis blijven.

Het reddingsteam gaf hen wat geld en benodigdheden. Het team werkte hun TikTok-account bij en merkte op dat veel mensen geld en andere noodzakelijke items wilden doneren. De stichting zou iedereen die hen wilde steunen faciliteren en zou updates geven zodra de donaties waren ontvangen.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!