Thaise man in Noord-Thailand betrapt op het aanleggen van internetverbinding naar oplichters in Myanmar 

TAK:- Een Thaise man werd gisteren betrapt toen hij probeerde een internetverbinding over de Moei-rivier in Tak naar een callcenterbende aan de kant van Myanmar te schieten. De verdachte gebruikte raket bij poging om kabel over Moei-rivier aan andere kant van grens te schieten, aldus de politie.

De 30-jarige Jongrak Leela, werd door een gezamenlijke patrouille van troepen en grenspolitie op de oever van de Moei-rivier in het dorp Keed Mai in het Tambon Mae Kasa gearresteerd.

De politie zei dat ze de verdachte betrapten toen hij probeerde een waterraket te gebruiken om de glasvezelkabel over de grensrivier te vervoeren. Ambtenaren vonden glasvezelkabel, draad om de kabel te lanceren en andere hulpmiddelen op de plaats van het delict.

Thailand verbrak in mei internetverbindingen en mobiele telefoonsignalen met de beruchte cyberscamstad Shwe Kokko, net over de grens bij Mae Sot. 

Sindsdien treden de Thaise autoriteiten hard op tegen de aanleg van breedband internetverbindingen over de Thaise grens naar Cambodja en Myanmar, zodat callcenterbendes operaties kunnen opzetten om Thai op te lichten.

Het militaire regime van Myanmar is ook een gezamenlijke operatie gestart met Chinese veiligheidstroepen om cyberscamoperaties aan de grens aan te pakken. 

De callcenterscams worden gerund door Chinees sprekende criminele bendes, die honderden buitenlandse werknemers hebben verhandeld om ze als dwangarbeiders te gebruiken.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Tags:

Eén gedachte over “Thaise man in Noord-Thailand betrapt op het aanleggen van internetverbinding naar oplichters in Myanmar ”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!