Man in Noord-Thailand bekent dat hij na geschil over land zijn buurman gedood heeft en zijn penis te hebben afgehakt 

KAMPHAENG PHET:-De politie heeft een Thaise man gearresteerd voor het bruut doden van zijn buurman op een landweg in de noordelijke provincie Kamphaengphet door verschillende keren op het slachtoffer in gehakt te hebben en vervolgens zijn penis afgehakte. De moord was het gevolg van een landgeschil.

De agenten van het politiebureau van Khlonglan midden in de nacht naar de plaats delict geroepen in het district Khlong Ngarn. De misdaad vond plaats op een onverharde weg, die bedekt was met modder vanwege de recente regenval. Het lichaam van het slachtoffer, de 53-jarige Niwat, lag in de modder met zijn omgevallen motorfiets naast hem

Het slachtoffer had wonden aan het hoofd en buik. Zijn broek was uit en zijn penis was niet waar deze zijn moest.

Niwats vrouw, die als eerste het lichaam ontdekte, vertelde de politie dat haar man van huis was vertrokken om een ​​tempel te bezoeken om overgebleven voedsel voor hun honden te verzamelen. Toen hij lange tijd niet terugkwam, ging ze op zoek naar hem.

De vrouw zag de omgeslagen motorfiets en rende ernaartoe om te kijken, maar schrok hevig toen ze het levenloze lichaam van haar man zag. Ze rende terug naar huis om de zaak te melden bij de leider van de gemeenschap, die vervolgens de politie inlichtte.

De politie onderzocht mogelijke motieven voor de moord en ontdekte dat de overledene vaak ruzie had met zijn buurman, de 58-jarige Apiphat, over een landgrens. Agenten bezochten gisteren het huis van de buurman om hem te ondervragen.

Apiphat ontkende aanvankelijk enige betrokkenheid bij de moord en stond de politie toe zijn huis te doorzoeken. Agenten vonden een veldmachete, waarvan vermoed werd dat het bij de moord was gebruikt. De machete lag op de bodem van de vijver op Apiphats erf, wat hem ertoe aanzette te bekennen.

Apiphat gaf toe dat hij een deel van zijn land aan Niwat had verkocht, maar dat Niwat vaak buiten de grenzen van wat hij had gekocht, kwam. Bovendien had Niwat nog 30.000 baht voor het land verschuldigd. Hun voortdurende ruzies over deze kwestie leidden ertoe dat Apiphat de moord plande.

Apiphat onthulde dat hij Niwats geslachtsdeel had afgehakt om de politie te misleiden en te laten denken dat de moord verband hield met overspel.

De politie heeft de juridische aanklachten tegen Apiphat nog niet bekendgemaakt, maar heeft hem vandaag meegenomen naar de plaats van de misdaad voor een re-enactment.

Volgens soortgelijke gevallen zal Apiphat waarschijnlijk worden aangeklaagd op grond van artikel 288 van het Wetboek van Strafrecht: opzettelijke moord. De straf voor dit vergrijp is de doodstraf, levenslange gevangenisstraf of een gevangenisstraf van 15 tot 20 jaar.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!