🎥 | Passagiers van Thai Airways zuchten en puffen voor de saunavlucht van Londen naar Bangkok 

LONDEN:- Een vlucht van Londen naar Bangkok veranderde in een nachtmerrie voor passagiers toen de airconditioning van een Boeing 777 van Thai Airways het begaf, waardoor ze ruim anderhalf uur in extreme hitte moesten doorbrengen.

Het geplande vertrek van het vliegtuig, vluchtnummer TG 917, zou plaatsvinden om 21.25 uur, maar moest vanwege technische problemen meerdere keren worden uitgesteld.

Khun Warawalan Maksaen, een 26-jarige student aan de Universiteit van Exeter, was een van de getroffen passagiers en omschreef de situatie als “ondraaglijk”.

Videobeelden die later viraal gingen, lieten chaotische taferelen aan boord van het vliegtuig zien. Honderden reizigers wapperden wanhopig om af te koelen terwijl de temperatuur in de hut ondraaglijk steeg. ‘Mensen zaten vast in het vliegtuig en konden er niet uit.

Om de videoclip te bekijken, klik HIER

We hadden het ontiegelijk warm en konden niet ademen. In een sauna kun je tenminste uitstappen wanneer je maar wilt. “Maar dit was een complete marteling”, zo beweerd Khun Maksaen. 

De gezagvoerder meldde rond 21.25 uur een probleem met de airconditioning, waardoor het vertrek vertraging opliep.

De passagiers bleven tot 23.00 uur zonder voedsel of water in het vliegtuig. “Iemand kreeg een paniekaanval”, meldde Maksaen. ​“Een stewardess bracht uiteindelijk water en opende de deur voor frisse lucht.”

Omdat technici het probleem vanwege de avondklok op Heathrow Airport niet konden oplossen, werd de vlucht uitgesteld tot de volgende dag. Dit zorgde ervoor dat passagiers voor een sombere beslissing stonden: slapen op het vliegveld of de bus nemen om een ​​hotel te zoeken.

Warawalan en anderen wachtten tot 02.00 uur op vervoer om erachter te komen dat het hotel van de luchtvaartmaatschappij slechts acht kamers had. Groepen en gezinnen kregen voorrang, terwijl individuele reizigers zoals Maksaen aan hun lot werden overgelaten. Om drie uur ’s nachts vond hij eindelijk een slaapplaats.

De volgende middag keerde Warawalan terug naar het vliegveld, maar kreeg wederom met verdere vertragingen. Te maken. 

Ondanks de verzekering dat de airconditioning gerepareerd was, wilde de motor van het vliegtuig niet starten. Na nog een pijnlijke wachttijd konden de passagiers om 18.49 uur eindelijk weer aan boord gaan.

“Ik ben zo teleurgesteld over Thai Airways, service was verschrikkelijk”, zei Warawalan. ​“Ik heb een aanbod tot compensatie ontvangen, maar ik wil nooit meer met hen vliegen. Buitenlandse passagiers waren enorm teleurgesteld en hun eerste indruk van Thailand was grondig verpest.”

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Eén gedachte over “🎥 | Passagiers van Thai Airways zuchten en puffen voor de saunavlucht van Londen naar Bangkok ”

  1. Hele slechte service van Thai Airways, ben ik niet van hun gewend.
    Ze hadden al veel eerder de deuren kunnen openen van het toestel voor frisse lucht en ondertussen hotel kamers regelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!