Vrouw in Zuid-Thailand gearresteerd wegens illegale handel in wilde vogels

NARATHIWAT:- De politie heeft een Thaise vrouw aangehouden die betrokken was bij illegale online handel in wilde dieren en heeft 34 zeldzame vogels in beslag genomen. De verdachte gaf toe dat hij de vogels van de plaatselijke bevolking had gekocht en ze met winstoogmerk online had doorverkocht.

Khun Arune Wachirasrisukanya, plv.  commandant van de afdeling Natuurlijke Hulpbronnen en Milieucriminaliteit (NED), werkte samen met Khun Wanpichit Watthanasakmonta, hoofd van politiebureau 6, en Khun Somphop Trongtokit, inspecteur van politiebureau 6, samen met de Border Patrol Police Company 447 en functionarissen van de Regionaal kantoor beschermd gebied 6.

De politie arresteerde de 34-jarige Thaise vrouw, Khun Suhaina, die in het bezit was van verschillende zeldzame vogelsoorten, waaronder witstuitsjama’s, blauwvleugelbladvogels, wielewaaltjes met zwarte nek, groene eksters en geelbuulbuuls. De arrestatie vond plaats langs de Yingor-Rueso Road in het subdistrict Maruebo Tok, district Rangae, provincie Narathiwat.

Uit eerder onderzoek bleek dat ze met een Facebook-account reclame maakte voor de verkoop van witstuitsjama’s, een beschermde soort vermeld als nummer 138, voor 4.000 baht per stuk. Bovendien werden groene eksters verkocht voor 900 baht per stuk en groene duiven voor 350 baht per stuk. Het account had een consistente geschiedenis van het te koop aanbieden van wilde dieren.

Naar aanleiding van deze bevindingen voerden de autoriteiten toezicht uit en namen de verdachte vrouw gevangen terwijl ze een shama met witte romp aan een klant afleverde. Bij daaropvolgende huiszoekingen in haar woning werden 32 beschermde vogels van 13 verschillende soorten aangetroffen, allemaal opgesloten in kooien. Deze vogels zijn als bewijsmateriaal in beslag genomen.

In haar bekentenis gaf Suhaina toe dat ze de vogels van lokale dorpsbewoners had gekocht voordat ze ze met een bescheiden winstje online verkochten. Ze wordt beschuldigd van het bezit van beschermde wilde dieren zonder toestemming. De politie heeft haar overgedragen aan het politiebureau van Rangae voor verdere juridische procedures, zo stond in het Thaise KhaoSod gepubliceerd.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!