De burgemeester van Hua Hin inspecteert waterautomaten na een elektrocutie-incident in Trang

HUA HIN:- In reactie op een tragisch incident in de provincie Trang, waarbij een student werd geëlektrocuteerd door een drinkwaterautomaat, leidde burgemeester Nopporn Wutthikul van Hua Hin gistermiddag een inspectie van waterautomaten op de gemeentelijke demonstratieschool Ban Hua Hin.

De inspectie, gericht op het garanderen van de veiligheid van studenten, werd uitgevoerd samen met functionarissen van de gemeente Hua Hin en de provinciale elektriciteitsautoriteit.

De burgemeester werd vergezeld door een 10-tal afgevaardigden van relevante instanties, ook het operationele personeel van de provinciale elektriciteitsautoriteit nam ook deel aan deze inspectie.

Skechts vijf drinkwaterautomaten op de school van de Ban Hua Hin in goede staat te verkeren

De inspectie werd uitgevoerd om soortgelijke ongelukken in de onderwijsinstellingen van Hua Hin te voorkomen. De gemeente Hua Hin heeft directeuren van zeven scholen en twee ontwikkelingscentra voor jonge kinderen opdracht gegeven hun drinkwaterautomaten te inspecteren. Het inspectieteam werkte samen met de provinciale elektriciteitsautoriteit om de elektrische veiligheid van deze automaten te evalueren.

Tijdens de inspectie bleken slechts vijf drinkwaterautomaten op de gemeentelijke school van Ban Hua Hin in goede staat te verkeren en veilig te gebruiken. Uit gedetailleerde controles bleek echter dat het aardingssysteem, met name de koperen aardingsstaven, niet lang genoeg was. 

Er zijn aanbevelingen gedaan om plastic voetsteunen vóór de dispensers te plaatsen om de veiligheid te vergroten. De school heeft zich ertoe verbonden deze aanbevelingen te implementeren en heeft in de tussentijd tijdelijk de stroomtoevoer naar de dispensers afgesloten totdat de elektrische upgrades zijn voltooid.

Vooruitkijkend is de gemeente Hua Hin van plan personeel van de provinciale elektriciteitsautoriteit uit te nodigen om training te geven aan leraren en personeel dat verantwoordelijk is voor de drinkwaterdispensers bij elke onderwijsinstelling onder de gemeente.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!