Het pasgeboren olifanten tweeling ontving tijdens een boeddhistische ceremonie in Centraal-Thailand de zegeningen

AYUTTHAYA:- Twee pasgeboren olifantjes, een mannetje en een vrouwen, geboren als een tweeling, zijn nu een maand oud en naar verluidt in goede gezondheid. Dit werd gisteren tijdens een verdienstenceremonie in Ayutthaya uitbundig gevierd.

Het Royal Elephant Kraal Village in het tambon Suan Prik van Ayutthaya gisteren een verdienstenceremonie om te vieren dat ‘s werelds eerste tweelingolifanten van verschillende geslachten de leeftijd van een maand bereikten.

De 36-jarige moederolifant genaamd: ‘Pang Jamjuree’ beviel in de nacht van 7 juni van mannelijke en vrouwelijke kalveren. Een mannelijk kalf zag als eerste het levenslicht, gevolgd door zijn zusje 18 minuten later.

Khun Nalinee Danchaivichit, voorzitter van het Provinciaal Cultureel Bureau van Ayutthaya, zat de ceremonie voor, die werd bijgewoond door de eigenaar van de kraal, Khun Laithongrian Meephan, de abt Phra Vajirophas van de Wat Sala Pun en  abt Phrakru Kasem Chantawimon van de Wat Pom Raman.

Beide vereerde abten boden heilige draden aan en sprenkelden wijwater over de olifantentweeling. Fans van de tweeling waren ook aanwezig en doneerden voedsel voor hun moeder.

Het mannelijke kalf weegt nu 104,9 kg en het vrouwtje 62,15 kg. Beiden laten een gezonde groei zien onder voortdurend toezicht van dierenartsen en verzorgers.

Khun Laithongrian, tevens voorzitter van de Phra Kochaban Foundation voor olifantenzorg, bevestigde dat de tweeling nu een overlevingspercentage van 100 procent heeft.

“De tweeling wordt 30 dagen na de bevalling als gezond beschouwd, dus hebben we monniken uitgenodigd om verdienste voor hen te maken”, zei hij.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!