Dronken Duitse jongeman van 18 “leent” in Bangkok een Tuk Tuk en veroorzaakt chaos in de hoofdstad

BANGKOK:- Een jonge Duitse man, 18, veroorzaakte maandagochtend in de vroege uren een spectaculair ongeval toen hij dronken en onder invloed van drugs met een tuk-tuk door de straten van Bangkok reed. Het incident vond plaats in de nacht van zondag op maandag nabij Sukhumvit Soi 103. 

Ooggetuigen melden dat de toerist eerder feest had gevierd met Thaise taxichauffeurs. De Duitser was vastbesloten zelf een tuk-tuk te besturen. 

In een onopgemerkt moment pakte hij het voertuig van een van de taxichauffeurs en versnelde snel op de nog steeds drukke Sukhumvit Road. In een gewaagde manoeuvre wilde hij met hoge snelheid linksaf slaan richting Bang Na, maar verloor de controle over de tuk-tuk. Vervolgens ging de Tuk Tuk  meerdere keren over de kop en werd de jongeman uit de auto geslingerd.

Ooggetuigen, waaronder andere taxichauffeurs en passerende automobilisten, meldden dat de Duitser de motorkap raakte van een Toyota-pick-up die op hetzelfde moment in de buurt reed. De tuk-tuk is waarschijnlijk total loss geraakt bij het ongeval. 

MAAR …..wonder boven wonder liep de jongen zelfs slechts enkele schrammen op.

De politie werd ter plaatse geroepen en ontdekte dat de jongeman erg dronken was en eerder joints had gerookt. Ook de eigenaar van de tuk-tuk, die net als de overige aanwezigen dronken was, moest naar het politiebureau komen. Een ter plaatse aanwezige verslaggever meldde dat alle betrokkenen door de politie zijn ondervraagd.

De uitkomst van het onderzoek valt nog te bezien en het is nog steeds onduidelijk met welke juridische gevolgen de jonge Duitser te maken zal krijgen.

Voor de 18-jarige Duitse toerist, die voor het eerst in Thailand is, zou dit ongeval mogelijk zijn laatste bezoek aan het Zuidoost-Aziatische land kunnen betekenen. 

Of hij het land opnieuw mag binnenkomen, hangt af van verder onderzoek en het besluitvormingsproces van de Thaise autoriteiten.

Dit incident onderstreept nogmaals de gevaren van alcohol- en drugsgebruik tijdens het autorijden en de roekeloosheid die vaak gepaard gaat met uitbundige vakantie-ervaringen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!