Enorme brand in Thailand’s Chinatown in het hart van Bangkok

BANGKOK:- Vandaag is er om 20:50 uur een grote brand in de Trok Pho-gemeenschap aan Yaowarat Road in de Thaise hoofdstad uitgebroken.

De brandweer en reddingsdiensten van Bang Rak zijn gearriveerd, maar brandweerwagens kunnen het gebied niet betreden vanwege het smalle steegje. De brandweer werkt samen met rampenbestrijdingsdiensten uit aangrenzende gebieden om het vuur te helpen beheersen. Ze moesten in plaats daarvan vertrouwen op kleinere watertrucks om dichterbij te komen.

Om 21.40 uur wisten brandweerlieden de gasten die in het New Empire Hotel ingesloten waren met succes te evacueren.

Ondertussen heeft het vuur  zich verspreid naar aangrenzende commerciële flatgebouwen van 6 en 8 aan de Soi Mit Samphan. 

Om 22.30 uur is de brandweer erin geslaagd de brand binnen een beperkt gebied te beheersen. De vlammen beperken zich nu alleen tot het gemeenschapsgebied van Trok Ph, de brandweer blijft met water spuiten om te voorkomen dat de brand zich verder verspreidt. 

Khun Suriyachai Rawiwan, de commandant van de brandweer-en reddingsafdeling van Bangkok, verklaarde dat de brandweer er om 23.30 uur in geslaagd was de brand

Forensische onderzoekers zijn inmiddels ter plaatse. De verwachting is dat zij zondagochtend 7 juli de oorzaak van de brand kunnen onderzoeken en vaststellen.

Momenteel heeft de politie het verkeer afgesloten van Chalerm Buri Intersection naar het Odeon Circle-gebied om verstoring van toeristen te voorkomen, die het gebied hebben bezocht vanwege de populariteit van Lisa’s nieuwe videoclip Rockstar.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!