De moesson zal meer regen in Pattaya, Bangkok en de noordoostelijke regio’s gaan veroorzaken

PATTAYA:- De zuidwestelijke moesson die de Andamanse Zee, Thailand en de Golf van Thailand bedekt, wordt steeds intenser en zal in heel Thailand meer regenval veroorzaken, met zware regenval in sommige gebieden en zeer zware regenval in de noordoostelijke regio, Bangkok en omgeving, en meerdere oostelijke regio’s.

De Meteorologische Dienst van Thailand  waarschuwde vandaag voor zeer zware regenval in sommige delen van de noordoostelijke en oostelijke regio’s.

De bewoners in deze gebieden wordt geadviseerd voorzichtig te zijn met zware tot zeer zware regenval. Ondertussen krijgt Bangkok en omgeving te maken  met onweersbuien die 80% van het gebied bedekken, met op sommige plaatsen zware tot zeer zware regenval.

De 24-uurs weersvoorspelling van de Meteorologische Afdeling geeft aan dat het moessondal door de bovenste noordelijke en noordoostelijke regio’s trekt, wat leidt tot een lagedrukgebied boven Laos en Noord-Vietnam. Bovendien wordt de zuidwestelijke moesson die de Andaman Zee, Thailand en de Golf van Thailand bedekt, steeds heviger. 

Deze omstandigheden zullen in heel Thailand tot meer regenval leiden, met zware regenval in sommige gebieden en zeer zware regenval in de noordoostelijke regio, Bangkok en omgeving, en de oostelijke regio.

In de bovenste Andamanse Zee worden gematigde golven verwacht met golfhoogtes van 1-2 meter. In de lagere Andamanse Zee en de Golf van Thailand worden golven verwacht van ongeveer 1 meter hoog, en in gebieden met onweersbuien zullen de golfhoogtes hoger zijn dan 2 meter.

Olleke Bolleke uw weerbeer in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!