Twee motorrijders door niet afgemaakte installatie van riooldeksels in Oost-Pattaya omgekomen

PATTAYA:- Inwoners van Nong Pla Lai in het oosten van Pattaya hebben alarm geslagen over verhoogde afvoerdeksels die onvolledig waren achtergelaten door een aannemer die bezig was met het voorbereiden van asfaltbetonbestrating. Deze afdekkingen, die maanden geleden werden geïnstalleerd, zijn een bron van aanzienlijk ongemak en veiligheidsrisico’s voor de lokale bevolking geworden.

De opstaande randen van de afvoerdeksels zijn in verband gebracht met verschillende ongelukken waarbij motorrijders betrokken waren, met op tragische wijze twee dodelijke slachtoffers tot gevolg. Bovendien hebben de uitstekende afdekkingen schade aan autobanden veroorzaakt, waardoor de veiligheidsrisico’s op de wegen zijn vergroot. Wat het probleem nog verergert, is dat hevige regenval heeft geleid tot overstroming van wegen en overstromingen in nabijgelegen huizen.

Burgemeester Pinyo Homklan van de gemeente Nong Pla Lai inspecteerde de kruising van de weg in het Tambon Nong Pla Lai, van Pattaya. Hij benadrukte de proactieve aanpak van de gemeente bij het aanpakken van de zorgen, waarbij hij de formele communicatie naar de Chonburi Provinciale Administratieve Organisatie (PAO), de projectopziener, benadrukte. 

De burgemeester drong aan op snelle actie van de aannemer om de situatie recht te zetten en de ontberingen van de bewoners te verlichten.

Hoewel de PAO medewerking heeft verzekerd en plannen heeft geschetst voor de aannemer om de werkzaamheden begin juni 2024 te hervatten, is er tot nu toe geen zichtbare vooruitgang geboekt. Burgemeester Pinyo onderstreepte de urgentie van de voltooiing van het project en benadrukte het cruciale belang ervan voor de getroffen dorpen. De gemeente is van plan de inspanningen te intensiveren om rechtstreeks met de aannemer in zee te gaan om het asfalteerproces te versnellen, zodat de gemeenschap veilig en gemakkelijk kan reizen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!