Strandwachten in Thailand hijsen rode vlaggen als de surfomstandigheden dodelijk geacht worden

PHUKET:- Strandwachten hebben vandaag rode vlaggen langs Patong Beach gehesen en dringen er bij alle bewoners en toeristen op aan om het water niet in te gaan. Dit volgt op een bericht dat gisteren is uitgegeven door de vice-gouverneur van Phuket, Khun Sattha Thongkham, handelend namens de gouverneur van Phuket.

De rode vlaggen geven gebieden aan die vanwege de zware surfomstandigheden te gevaarlijk worden geacht om te zwemmen. Ondanks deze waarschuwingen blijven sommige mensen de adviezen negeren, waardoor ze zichzelf in gevaar brengen.

In slechts negen dagen, van 9 juni tot 17 juni, eiste zware branding vier levens op de stranden van Phuket, met name Nai Harn, Mai Khao en Surin Beach. Bovendien werden acht toeristen gered uit de gevaarlijke wateren van Karon en Patong.

De strandwachten op Patong Beach herhaalden hun pleidooi voor strandgangers om de rode vlaggen te respecteren nadat gisteren nog een persoon uit de branding moest worden gered.

In het gisteren uitgegeven bericht van vice-gouverneur Sattha werd uitgelegd dat het Ministerie van Rampenpreventie en -mitigatie (DDPM-Phuket), in samenwerking met de Thaise meteorologisch instituut tot 25 juni zwaar weer had voorspeld.

De toenemende zuidwestelijke moesson boven de Andamanse Zee en de Golf van Thailand, gecombineerd met een lagedrukgebied boven Boven-Vietnam en de Golf van Tonkin, zal naar verwachting voor meer regenval en zware regen zorgen in sommige gebieden van de zuidwestelijke regio.

Er wordt voorspeld dat zeegolven twee tot drie meter kunnen bereiken, met hoogtes van meer dan drie meter tijdens onweersbuien. Dit weer brengt risico’s met zich mee van plotselinge overstromingen, overstromingen en harde wind.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!