Premier van Thailand voert opnieuw een inspectie uit op de luchthaven van Hua Hin

HUA HIN:- De Thaise premier Srettha Thavisin voerde onlangs opnieuw een inspectie uit op de luchthaven van Hua Hin, waarbij hij een update gaf over de herontwikkelingsplannen die vorige maand werden aangekondigd. De herontwikkeling omvat een grote uitbreiding en de hernoeming van de luchthaven naar de luchthaven ‘Phetch Hua Hin’.

In een Facebook-bericht benadrukte de premier de vooruitgang en zei: “De luchthaven ‘Phetch-Hua Hin’ heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt. We zijn op weg om een ​​luchtvaart- en toerismehub te worden. 

Eerder heb ik de gereedheid geïnspecteerd en de uitbreiding van de start- en landingsbaan hier versneld. Vandaag heb ik tijdens de vakantie even de tijd genomen om de gereedheid opnieuw te controleren, omdat AirAsia nu commerciële vluchten aanbiedt op de route Hua Hin-Chiang Mai met één vlucht per dag. Dit is een goed begin om het aantal toeristen te vergroten.”

De herontwikkeling heeft tot doel Phetchaburi en Prachuap Khiri Khan te positioneren als toegangspoort tot een luchtvaart- en toerismehub. De premier merkte op dat AirAsia bereid is extra routes te openen vanuit andere regio’s, zowel het noordoosten als het zuiden.

Het nieuws kwam nadat de premier de luchthaven van Hua Hin op 13 mei heeft geïnspecteerd als onderdeel van pogingen om de luchthaven te upgraden naar internationale normen, met als doel het om te vormen tot een regionaal transportknooppunt.

Na voltooiing binnen twee jaar zal het project naar verwachting de regionale connectiviteit, economische groei en toegankelijkheid voor internationale toeristen en zakenreizigers stimuleren. Momenteel biedt Thai AirAsia dagelijkse vluchten naar Chiang Mai, met plannen om bestemmingen uit te breiden en het lokale toerisme en de handel te versterken.

Olleke Bolleke in Hua Hin
Bron: หัวหินวันนี้

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!