126 arrestaties bij invallen in Thailand tegen EK-weddenschappen 

BANGKOK: Een grote politieoperatie tegen illegaal gokken tijdens het UEFA Europees kampioenschap voetbal van 2024 heeft geresulteerd in 126 arrestaties in Bangkok, zo maakte de Koninklijke Thaise Politie bekend. 

De arrestaties kwamen na intensieve surveillance in nachtclubs en andere openbare plaatsen waar de spelen live werden uitgezonden.

Generaal Akkaradej Pimolsri, het plv. hoofd van de nationale politie, legde de details van de operatie uit: Zes van de gearresteerde mensen traden op als gokmakelaars, terwijl 117 op de spelen hadden gewed. De overige drie mensen waren betrokken bij de verspreiding van wedbriefjes. De politie kon ongeveer 150 wedbriefjes en ongeveer 11.000 baht aan contant geld in beslag nemen, die als bewijsmateriaal zullen dienen.

Nu het einde van de Europese kampioenschappen in zicht is, heeft de politie landelijke instructies gegeven om de strijd tegen gokken, inclusief online gokactiviteiten, op te voeren. Met name restaurants die de spelen live uitzenden, worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Het publiek wordt ook aangemoedigd om verdachte activiteiten te melden via de hotlines 191 of 1599. Deze maatregelen volgen op een recent onderzoek van het Center for Gambling Studies van de Chulalongkorn Universiteit. Uit het onderzoek bleek dat vorig jaar bijna drie miljoen jonge Thai deelnamen aan online gokken, wat resulteerde in een totale schuld van ruim 770 miljoen baht. 

Het onderzoek onder 5.010 jongeren uit 19 provincies geeft zorgwekkend inzicht in de omvang van de gokverslaving onder jongeren in Thailand.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!