Zware moessonregen domineert in Noord, Zuid en Oost-Thailand, wees hierop voorbereid

PATTAYA:- Vandaag 12 juni voorspelde het Thais meteorologisch instituut de weersomstandigheden voor de komende 24 uur: een moessonbak loopt door het noordelijke deel van Thailand en komt in aanraking een lagedrukgebied in het noorden van Laos.

Daarnaast waait er een gematigde zuidwestelijke moesson over de Andaman Zee, Thailand en de Golf van Thailand. Deze omstandigheden zullen leiden tot hevige regenval in delen van Noord-, Midden-, Oost- en West-Thailand.

Mensen in deze gebieden worden gewaarschuwd om op hun hoede te zijn voor zware regenval en mogelijke plotselinge overstromingen en zandverschuivingen, vooral in heuvelachtige gebieden in de buurt van beken en in laaggelegen gebieden.

Noord-Thailand : 70% kans op onweersbuien, zware regenval op plaatsen in de provincies Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lampang, Phayao, Nan, Tak en Kamphaeng Phet.

Noordoost-Thailand: 40% kans op onweersbuien, vooral in de provincies Loei, Nong Bua Lamphu, Nong Khai, Bueng Kan, Udon Thani, Sakon Nakhon en Nakhon Phanom.

Centraal-Thailand : 40% kans op onweersbuien, zware regenval op plaatsen in de provincies Uthai Thani en Kanchanaburi.

Oost-Thailand : 60% kans op onweersbuien, zware regenval op plaatsen in de provincies Rayong, Chanthaburi en Trat.

Zuidoost-Oost-Thailand : 40% kans op onweersbuien, vooral in de provincies Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani en Nakhon Si Thammarat.

Zuidwest-Thailand 60% kans op onweersbuien, zware regenval op plaatsen in de provincies Ranong en Phang Nga.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!