Onrust in Bangkok, buitenlandse bedelaars domineren de straten en bedelen voor geld om drugs te kopen

BANGKOK:- De drukke straten in de Thaise hoofdstad  zitten vol met bedelaars, de laatste statistieken laten een angstaanjagende trend zien dat bijna 30% van hen buitenlanders zijn.

De minister van sociale ontwikkeling en menselijke veiligheid, Khun Varawut Silpa-archa, deed de onthulling vandaag en reageerde op een golf van klachten op sociale media over de groeiende aanwezigheid van bedelaars, vooral buiten de grote winkelcentra in Bangkok. Volgens khun Varawut zijn er tussen 2014 en 2024 ongeveer 8.000 bedelaars gearresteerd.

Hij merkte op dat deze bedelaars vaak hun toevlucht nemen tot emotionele tactieken om om geld te bedelen, zoals het gebruik van kleine kinderen of huisdieren.

“Bedelaars die betrapt worden met niet-verwante kinderen zullen onverbiddelijk vervolgd worden.”

Het ministerie voert, in samenwerking met de politie en de Bangkok Metropolitan Administration (BMA), minstens vijf keer per maand straatcontroles uit om het probleem te bestrijden.

Buitenlandse bedelaars worden onmiddellijk gedeporteerd, terwijl Thaise bedelaars naar opvangcentra worden gestuurd voor een beroepsopleiding. Recidivisten, ongeacht hun nationaliteit, zullen worden vervolgd.

Khun Varawut erkende de moeilijkheid om de bedelarij volledig uit te roeien, gezien de kleine boetes in vergelijking met de lucratieve inkomsten uit de bedelarij. Sommige bedelaars harken tijdens het hoogseizoen in toeristische gebieden tot wel 100.000 baht per maand bij elkaar.”

De minister drong er bij het publiek op aan om te stoppen met het geven van geld aan bedelaars om een ​​langetermijnoplossing te bereiken, en benadrukte dat de ambtenaren van het ministerie 24 uur per dag beschikbaar zijn om klachten te behandelen.

In gerelateerd nieuws arresteerde de Thaise politie een Britse man nadat hij naar verluidt om geld had gesmeekt om drugs te kopen buiten een winkel op Koh Pha Ngan, een eiland in de zuidelijke provincie Surat Thani.

Olleke Bolleke in Pattaya

2 gedachten aan “Onrust in Bangkok, buitenlandse bedelaars domineren de straten en bedelen voor geld om drugs te kopen”

    1. Helemaal met je eens Bertje, oppakken stempel in het paspoort en deporteren .
      Ik betaal me scheel om hier te mogen blijven ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!