Thaise man in Noord-Thailand aangevallen door een nest van 13 slangen

KAMPHENG PHET:- In een scène die zich zomaar in de film Raiders of the Lost Ark zou hebben voorgedaan, vond een Thaise man een nest van dertien pythons in zijn huis. De slangen waren niet gediend van hun ontdekking en vielen de man aan. Reddingswerkers wisten de slangen te vangen en brachten de gewonde man voor verdere behandeling naar het ziekenhuis.

Volgens een Facebook-bericht van Ton Pikulthong, de hoofdman van het dorp Khong Wilai in het Tambon Khlong Khlung, vond het incident eergisteren, tegen het vallen van de avond plaats.

Bij verder onderzoek werd de gewonde geïdentificeerd als de 34-jarige Khomkrit. Hij was in het topje van zijn linker wijsvinger gebeten en voelde zich duizelig, hoewel hij bij bewustzijn bleef. Het reddingsteam verleende de eerste eerste hulp voordat hij voor aanvullende medische zorg naar het Khlong Khlung-ziekenhuis werd vervoerd.

“Het bericht werd gedeeld in de groep All About Thailand Snakes, waar leden bevestigden dat de pythons niet-giftig zijn.”

De verrassende invasie heeft veel aandacht getrokken van bewoners en online gemeenschappen. Velen zijn nieuwsgierig naar de omstandigheden die ertoe hebben geleid dat zo’n groot aantal pythons in één huis terecht kwam. Hoewel pythons veel voorkomen in Thailand, is het ongebruikelijk dat er zoveel tegelijk op één plek worden aangetroffen.

Inwoners in de omgeving worden dringend verzocht waakzaam te blijven en eventuele nieuwe waarnemingen van slangen aan de lokale autoriteiten te melden, zo stond in de Thaise krant Sanook geschreven.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Tags:

2 gedachten aan “Thaise man in Noord-Thailand aangevallen door een nest van 13 slangen”

  1. Als ik in de nacht naar de wc moet kijk ik ook altijd eerst of ik niets zie bewegen… yak slangen mijn schoonmoeder waarschuwt mij ook wel eens dat er een slang in de tuin is .

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!