Thailand lanceert nieuw optreden tegen buitenlanders die illegaal werken

BANGKOK:- De minister van arbeid, Khun Phiphat Ratchakitprakarn leidde een ceremonie om een ​​nieuw optreden tegen illegale buitenlandse werknemers in Thailand te lanceren. Het evenement vond plaats in het Boeddha Suthidhammapot-paviljoen, in het gebouw van het Ministerie van Arbeid. Tot de aanwezigen behoorden een hele hoge ambtenaren.

Ook vertegenwoordigers van het immigratiebureau, de toeristenpolitie, de afdeling voor de bestrijding van mensenhandel en het Bangkok Internal Security Operations Command waren daarbij aanwezig.

Minister Phiphat benadrukte het belang van de arbeidssector bij het stimuleren van de Thaise economie.

Hij benadrukte de noodzaak om de werkgelegenheid van Thaise staatsburgers in evenwicht te brengen en tegelijkertijd de arbeidsmigratie effectief te beheren om tegemoet te komen aan de behoeften van werkgevers in de productie-, landbouw- en industriële sectoren.

De nieuwe beleidsaankondiging biedt richtlijnen voor het screenen, arresteren en vervolgen van werkgevers en buitenlanders die de arbeidswetten overtreden.

Somchai Morakotsriwan heeft de straffen op grond van het Koninklijk Besluit inzake de administratie van de arbeid van buitenlandse werknemers B.E. 2560 en zijn veranderingen. Buitenlanders die zonder toestemming of buiten hun goedgekeurde activiteiten werken, riskeren boetes van 5.000 tot 50.000 baht en alsook deportatie.

Werkgevers die ongeautoriseerde buitenlandse werknemers in dienst nemen, riskeren boetes van 10.000 tot 100.000 baht per werknemer, recidivisten kunnen een gevangenisstraf van maximaal een jaar krijgen of boetes van 50.000 tot 200.000 baht per werknemer en een driejarig verbod op het in dienst nemen van buitenlandse werknemers.

Volgens het kabinetsbesluit van 3 oktober 2023 hebben werkgevers die vóór 15 januari 2024 werkvergunningen voor hun werknemers hebben aangevraagd, vergunningen ontvangen voor in totaal 813.869 werknemers.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: โลกข่าวไทยพีบีเอส

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!