Thaise man geeft zich online voor dokter uit om zijn ex-vriendin voor 500.000 baht over het hekje te helpen

BANGKOK:- Een Thaise vrouw heeft haar ex-vriend ervan beschuldigd zich voor te doen als een bekwame arts uit de Verenigde Staten en haar op te lichten van meer dan 500.000 baht. Ze beweert dat hij haar heeft bedrogen door te beweren dat het geld nodig was voor de kankerbehandeling van zijn moeder.

Het slachtoffer, alleen geïdentificeerd als khun Pei Pei, vertelde Channel 3 dat haar ex-boyfriend, Golf genaamd, haar misleidde om hem meer dan 500.000 baht te geven. Golf heeft naar verluidt een nepprofiel gemaakt en zich als een afstudeerde militaire arts uit de VS profileerde.

Pei Pei onthulde dat Golf haar vorig jaar online benaderde en zichzelf voorstelde als militair arts. Hij toonde zijn uniformen en titels, waardoor ze geloofde in zijn nep-identiteit.

Volgens Pei Pei vertelde Golf haar dat hij een kind wilde adopteren vanwege de uitdagende omstandigheden van het kind. Pei Pei raakte vol van mededogen en voedde het kind op totdat ze later hoorde dat de baby het biologische kind van Golf was uit zijn vorige huwelijk.

Bovendien zou Golf om hulp hebben gevraagd van Pei Pei voor de kankerbehandeling van zijn moeder. Naar verluidt heeft Golf Pei Pei laten weten dat zijn moeder medicijnen uit het buitenland nodig had, maar niet over het nodige geld beschikte om de kosten te dekken. Gedreven door genegenheid steunde Pei Pei graag de moeder van Golf zoals gevraagd.

Pei Pei onthulde dat ze drie maanden na het daten met Golf failliet ging, en hij nam geleidelijk afstand van haar omdat ze hem geen geld meer kon geven.

Nadat ze hersteld was van de teleurstelling, begon Pei Pei de achtergrond van Golf te onderzoeken en ontdekte dat hij geen dokter was zoals hij beweerde.

Zijn informatie verscheen niet in medische professionele dossiers, maar toonde in plaats daarvan een criminele geschiedenis. Golf werd in 2018 gearresteerd voor een drugszaak. Hij werd gevangengezet en werd in 2020 vrijgelaten.

Pei Pei gaf toe dat ze boos was en brak in bij Golfs huis en stak hem twee keer neer. Haar acties brachten Golf ertoe een klacht tegen haar in te dienen wegens huisvredebreuk, poging tot moord en schending van de Wet bescherming persoonsgegevens (PDPA).

Meer slachtoffers kwamen naar voren nadat het verhaal van Pei Pei viraal ging op Thaise sociale media. Een vrouw, Lek genaamd, beschuldigde Golf van fraude en mishandeling en beweerde dat haar zaak vergelijkbaar was met die van Pei Pei.

De politie neemt deze zaak hoog op en heeft een onderzoek gestart.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thairath

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!