Singapore airline’s lanceert met dochteronderneming Scoot een directe vlucht naar Koh Samui

KOH SAMUI:- De budgetonderneming Scoot van Singapore Airlines heeft afgelopen maandag Meg succes zijn eerste rechtstreekse vlucht TR 642 uit van Singapore naar Koh Samui in de zuidelijke provincie Surat Thani uitgevoerd.

Met een nieuwe vloot Embraer E190-E2-vliegtuigen breidt Scoot zijn routenetwerk uit en bedient nu zes bestemmingen in Zuidoost-Azië rechtstreeks vanuit Singapore. De eerste vlucht naar Koh Samui markeert een belangrijke stap in de expansie van deze prijsvechter.

De 108 toeristen en bemanningsleden werden hartelijk ontvangen op de luchthaven van Koh Samui. Kampanat Klinsowakon, het districtshoofd van Koh Samui, Kanokittika Kritayutthikorn, de directeur van het kantoor van de Thai Tourism Authority (TAT) op Koh Samui, en een toeristische delegatie verwelkomden de aankomsten. 

Tot de passagiers behoorden Ng Chee Keong, algemeen directeur van Scoot, Kulpramote Wannalert, directeur van het TAT-kantoor in Singapore en de Filipijnen, en mediavertegenwoordigers in Singapore.

Samen reisden ze naar Koh Samui om de bezienswaardigheden te verkennen en de toeristische attracties vast te leggen voor marketingdoeleinden in Singapore.

Scoot is van plan om in eerste instantie één vlucht per dag aan te bieden op de route Singapore- Samui, voordat het aantal vluchten in juni wordt verhoogd naar twee per dag. De inzet van het moderne Embraer E190-E2-vliegtuig, dat op 13 mei 2024 op Koh Samui International Airport landde, maakt deel uit van deze uitbreidingsstrategie. 

Het toestel E190-E2 werd pas in april afgeleverd en is sinds 7 mei ook in gebruik op de bestaande vluchten van Scoot naar Hat Yai en Krabi, waardoor de frequentie van vluchten naar deze bestemmingen wordt verhoogd naar tien keer per week.

De Embraer E190-E2 heeft een bereik van 5.278 km en een vliegtijd van zes uur. Met een capaciteit van maximaal 112 passagiers is het het kleinste vliegtuig in de Scoot-vloot, maar ideaal voor het bedienen van de nieuwe routes.

Scoot biedt momenteel 67 boekbare bestemmingen en vliegt naar 72 bestemmingen in 15 landen en regio’s in Azië-Pacific, het Midden-Oosten en Europa.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!