De mistige Doi Inthanon van Thailand staat klaar om toeristen te verwelkomen

CHIANG MAI:- De hoogste top van Thailand, de Doi Inthanon in Chiang Mai, was vanmorgen bedekt met dikke mist toen de temperatuur daalde tot 12° Celsius.  De bomen in het nationale park, gelegen in het Chom Thong-district van de noordelijke stad, produceerden nieuwe, weelderige bladeren – wat het begin van het regenseizoen aankondigde.

De Facebook-pagina “Chom Thong District van de provincie Chiang Mai” plaatste foto’s van het Doi Inthanon Nationaal Park in de mist, met het onderschrift: “Geniet van miststromen en weelderige bossen op de top van Doi Inthanon die het regenseizoen op de berg aankondigen .”

Toeristen vermijden vaak reizen in het regenseizoen. Doi Inthanon is echter het hele jaar door populair onder bezoekers vanwege het koele weer op een grote hoogte van 2.565 meter boven zeeniveau.

De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 12 en 14° Celsius, met maximale temperaturen van 19 tot 24° Celsius.

Doi Inthanon staat bekend als “het dak van Thailand” en maakt deel uit van het Himalaya-gebergte met hoogtes variërend van 800 meter tot 2.565 meter.

Het Doi Inthanon National Park, dat een oppervlakte van 482 vierkante kilometer beslaat, is ook populair onder toeristen vanwege de watervallen, wandelpaden, afgelegen dorpen, vogelspotten en uitkijkpunten waar je zonsopgang en zonsondergang kunt bekijken, naast het koude weer het hele jaar door. De hoofdingang van het park ligt ongeveer 70 kilometer ten zuiden van het stadscentrum van Chiang Mai.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!