Ministerie van Binnenlandse Handel Thailand inspecteert de voedselprijzen in Pattaya 

PATTAYA:-  De plv.  directeur van het Ministerie van Binnenlandse Handel gaf het Chonburi Handelskantoor opdracht om een ​​supermarkt te inspecteren die twee spiegeleieren met rijst verkocht tegen een prijs van 70 baht per bord.

Uit de voorlopige inspectie  is gebleken dat het als oneerlijk wordt beschouwd om voor twee spiegeleieren met rijst dezelfde prijs te vragen als voor een fastfoodproduct van 70 baht, terwijl op de menukaart fastfoodproducten met een gemiddelde prijs van 70 baht staan.

De supermarkt slaagde er ook niet in om de prijzen duidelijk weer te geven. We zullen echter moeten wachten op de resultaten van inspecties door de provinciale handelsautoriteiten, die vandaag ter plaatse waren, zo liet de woordvoerder van het handelskantoor weten.

Als er sprake is van opzettelijk wangedrag, zullen er juridische stappen worden ondernomen met betrekking tot de product- en serviceprijzen. Straffen omvatten boetes tot 10.000 baht voor het niet aangeven van prijzen en gevangenisstraffen tot 7 jaar of boetes tot 140.000 baht voor te hoge prijzen. Het onderzoek wordt uitgevoerd op basis van feiten en bewijsmateriaal.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!