Vier vermiste Franse staatsburgers op een liane nabij Pattaya terug gevonden 

PATTAYA:- Vier Fransen die op zee vermist raakten nadat ze op 1 mei 2024 vanuit Jomtien Beach waren vertrokken voor een vistrip, zijn gisteren veilig aangetroffen.

De Franssen vertrokken woensdagochtend rond 8 uur van Jomtien Beach naar Koh Maravichai. Hun boot werd later echter ontdekt terwijl het in de buurt van Koh Si Chang dreef, maar van de vissers was geen spoor te bekennen.

Dit was de aanleiding voor een onmiddellijke zoekactie van de toeristenpolitie van  Pattaya, Vrijwilligers voor Marine Rescue in Pattaya, de havenautoriteit van Pattaya en andere relevante instanties. Hun inspanningen leidden uiteindelijk gisteren tot de ontdekking van de vier mannen op Koh Maravichai. Gelukkig raakte geen van de buitenlanders gewond en verkeerden ze allemaal in goede en gezonde toestand.

De groep werd vervolgens overgebracht naar een nabijgelegen strand in Sattahip.

Volgens een van de vissers gingen hij en zijn vrienden duiken en vissen voor de kust van Koh Maravichai. Ze lieten hun voor anker liggende boot echter onbeheerd achter. De boot raakte toen op de een of andere manier op drift en was niet meer te bereiken. Van ellende brachten de nacht op Maravichai door totdat de redding arriveerde.

De mannen spraken hun dank uit aan de reddingswerkers.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!