De straatverkopers zijn niet meer welkom op de Lang Suan Road in de Thaise hoofdstad Bangkok

BANGKOK:- Het BMA heeft straatverkopers de wacht aangezegd om op het trottoir langs Lang Suan Road in het Pathumwan-district hun activiteiten te ontplooien omdat de trottoirs bedoeld zijn voor louter en alleen voetgangers.

Het verbod werd afgedwongen door de vice-gouverneur van Bangkok, Khun Jakkapan Phiewngam, die gisteravond samen met plv. stadsmanager Supakrit Boonkhant het gebied bezocht om de verbeteringswerkzaamheden aan het trottoir nabij het kruispunt Chit Lom te inspecteren.

De sraatverkopers mochten van 06.00 uur tot 15.00 uur bepaalde stukken trottoirs op Lang Suan Road bezetten. Achtenvijftig handelaren hadden zich aangemeld en mochten hun producten langs de straat verkopen.

Volgens de heer Jakkapan hebben de verkopers het besluit van de BMA aanvaard en ermee ingestemd het gebied te verlaten. Sommigen verhuisden naar nabijgelegen Soi’s, terwijl anderen besloten terug te keren naar hun geboorteplaats, zei hij.

Nadat de laatste handelaars dinsdag waren vertrokken, begonnen arbeiders van het Pathumwan District Office met het schoonmaken van het gebied en het repareren van de trottoirs.

Het Pathumwan District Office is ook van plan de trottoirs langs Witthayu Road te verbeteren. Daarom zijn verkopers in het gebied geïnformeerd dat ze niet langer mogen koken of goederen op de stoep mogen verkopen, zo vertelde Khun Jakkapan. Overtreders zouden een boete van maximaal 2.000 baht riskeren.

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!