NACC pakt in Noord-Thailand de illegaal gebruikte rivieroever van de Ping-rivier terug, en waarschuwt dat “landje pik” niet gepikt wordt

CHIANG MAI:- De nationale anticorruptie commissie in Noord-Thailand heeft in samenwerking met verschillende relevante autoriteiten meer dan 30 illegale eetgelegenheden aan  “Kam Boe Beach” in het Tambon San Phisuea ontruimd. De overheid kwam tot deze actie nadat burgers massaal geklaagd hadden dat de publieke ruimtes langs de Ping rivier in beslag waren genomen door ondernemers die het niet zo nauw met de Thaise wet namen en zich schuldig maakte aan “landje pik”.

Deze misstanden werden jarenlang onder de pet gehouden, door overheidsfunctionarissen, die in ruil voor het oogje dichtknijpen soms bedragen 70.000 tot 100.000 baht ontvingen.

Uit het onderzoek en het bezoek aan het gebied om de feiten te controleren, is gebleken dat het gebied onder de verantwoordelijkheid valt van het Forest Resource Management Office nr. 1 volgens de Bosbouwwet van 1941 en het Regionale Havenkantoor van Chiang Mai. 

Het mogen exploiteren van een restaurant dat voedsel verkoopt en alcoholische dranken, kostte de exploitanten ruimtehuurkosten van 70.000 – 100.000 baht per persoon moeten betalen. 

Daarnaast moest de lokale bevolking  parkeerkosten en kosten voor het gebruik van de badkamer betalen.

Hoewel Chiang Mai een toeristische provincie is, is het gebruik van de openbare ruimte en natuurlijke hulpbronnen is een publieke aangelegenheid die door niemand voor persoonlijk gewin kan worden gebruikt.

Deze overtredingen  leidde er dus toe dat we deze keer gezamenlijk naar het gebied gingen om te inspecteren.

In eerste instantie zullen zij een gerechtelijke procedure starten en opdracht geven tot sloop en restauratie van de commerciële optrekjes en zal het gebied teruggebracht worden in zijn oorspronkelijke staat,

Olleke Bolleke in Chiang Mai
Bron: MGR Online

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!