Het warme weer stagneert de aanvoer van verse zeevruchten in Pattaya

PATTAYA:- Terwijl de verzengende temperaturen blijven aanhouden, heeft de beschikbaarheid van verse zeevruchten voor toeristen een klap gekregen, waarbij visbedrijven worstelen met de gevolgen van de meedogenloze hitte. 

Vis, garnalen en schaaldieren, die doorgaans door visrestaurants worden geleverd, bezwijken onder de extreme weersomstandigheden, waardoor restaurants steeds vaker nee moeten verkopen.

In het afgelopen weekend toen de bekende koperen ploert Pattaya geselde klaagde een visboer over de ondergang van zee-egels als gevolg van de zinderende hitte. Verslaggevers waagden zich naar de Lan Pho Naklua-vismarkt, waar zowel Thaise als buitenlandse toeristen bleven toestromen, die graag zeevruchten wilden kopen voor hun avondmaaltijden, waardoor de markt ondanks de uitdagende omstandigheden bruisend bleef.

Zee-egels zijn bijzonder gevoelig voor de hitte tijdens transport vanuit zee. Ondanks dat ze goed gedijen in hun natuurlijke habitat, kan langdurige blootstelling aan warm weer tijdens transport fataal zijn voor deze kwetsbare wezens.

Khun Suntorn Thongmee, een verkoper van verse zeevruchten, wierp licht op de situatie en erkende dat hoewel sommige zeevruchten veerkrachtig blijven, er onmiskenbare gevolgen zijn. Het op de markt brengen van schelpdieren, garnalen en verse inktvis tijdens warm weer betekent vaak een ondergang voor deze delicate wezens. Zee-egels, een favoriet onder toeristen, zijn bijzonder kwetsbaar. Hoewel deze wezens het goed doen in de zee, kan blootstelling aan warm weer tijdens transport dodelijk zijn.

Suntorn benadrukte het belang van het regelmatig verversen van het water om te voorkomen dat het te warm wordt, omdat dit een ramp zou kunnen betekenen voor de vers gevangen zeevruchten. Het delicate evenwicht tussen vraag en aanbod in de visindustrie staat nu op het spel, waarbij exploitanten zich haasten om zich aan te passen aan de uitdagingen die het verzengende weer met zich meebrengt.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!