URGENTE WAARSCHUWING | Hitteberoertes liggen momenteel in Thailand op de loer!

PATTAYA:- Hitteberoertes vormen momenteel een  reëel gevaar, aangezien er onder de huidige vochtige omstandigheden ‘voelbare’ temperaturen van rond de 50° Celsius mogelijk zijn, zo waarschuwt het Thais meteorologisch bureau.

Het weerbureau verklaarde gisteren dat de gevoelstemperatuur piekte op 50,6° Celsius in Trat, 48,1° Celsius in Bangkok, 42,5° Celsius in Krabi, 39,9° Celsius in Tak en 38,7° Celsius in Nakhon Ratchasima.

Vandaag zouden de temperaturen oplopen naar 51,4° Celsius in Chonburi, 48,3° Celsius in Phuket, 48,1° Celsius in Bangkok, 39,6° Celsius in Tak en 39,4° Celsius in Buriram.

Bij hoge luchtvochtigheid voelen mensen zich vaak warmer dan ze in werkelijkheid zijn, omdat het zweet het lichaam niet afkoelt, aldus het weerbureau.

Het ministerie van Volksgezondheid waarschuwde dat zulke hoge temperaturen hitte- uitputting en zelfs een hitteberoertes kunnen veroorzaken, vooral onder mensen die veel tijd buitenshuis doorbrengen.

Voor officiële registratiedoeleinden worden de temperaturen in de schaduw gemeten. De hoogst gemeten temperatuur in Thailand was 45,4° Celsius in Mae Sot in Tak op 15 april vorig jaar. Het overtrof het vorige record van 44,6° Celsius dat op 28 april 2016 in het Muang-district van Mae Hong Son werd gevestigd.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TMD

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!